Organisatie
Organisatie Stichting Nijmegen 2000 jaar
Inlichtingen: Voorstadslaan 2, Postbus 36, 6500 DA Nijmegen
Telefoon: 024-3650200
Email: info@nijmegen2000.nl
Internet: www.nijmegen2000.nl
Omschrijving: Rond vijftien voor Christus stichten de Bataven, op en rond het huidige Valkhof, het 'Oppidum Batavorum': de stad van de Bataven. Omstreeks het jaar 105 krijgt de nederzetting stadsrechten van de Romeinse keizer Marcus Ulpius Traianus. Hiermee wordt Nijmegen de eerste stad van Nederland met de prachtige naam 'Ulpia Noviomagus Batavorum'. Hoe oud Nijmegen precies is, daarover verschillen de geschiedschrijvers van mening. Waar ze het over eens zijn is dat dé stad in 2005 minstens 1900 jaar bestaat. Dit wordt gevierd met een spetterend jubileumfeest: Nijmegen 2000 jaar leven, 1900 jaar stad. Afgekort Nijmegen 2000 jaar! 

Alle Nijmegenaren zijn trots op hun bruisende stad en willen dat graag laten zien. Daarom geven we met ons allen een knalfeest. Maar liefst een jaar lang. Want we zijn allemaal verslingerd aan Nijmegen!

Oprichting Stichting Nijmegen 2000 jaar

Om alle festiviteiten optimaal tot hun recht te laten komen is de Stichting Nijmegen 2000 jaar opgericht. Deze stichting zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Alle activiteiten die in het jaar 2005 plaatsvinden, worden door een speciaal projectbureau op elkaar afgestemd. De meeste evenementen zijn een initiatief van Nijmegenaren zelf. Buurten, wijken, organisaties en individuele burgers zetten daarbij graag hun beste beentje voor. Daarnaast zet de Stichting Nijmegen 2000 jaar - in samenwerking met derden - grotere projecten in gang zoals popconcerten, festivals en culturele manifestaties. 

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: