BlauweSteenCat

Blauwe Steen 2006

Op vrijdag 29 december 2006 is Henk Kersten van Stichting Noviomagus.nl door de Vereniging Binnenstad Ondernemers Nijmegen onderscheiden met

DE BLAUWE STEEN 2006

Het was een grote verrassing en het is een hele eer om toe te treden tot het selecte gezelschap van de Blauwe Steen-dragers.

001-scan001tekst.jpg 002-scan002a.jpg IMG_4405.jpg IMG_4406.jpg IMG_4410.jpg
IMG_4422.jpg IMG_4427.jpg IMG_4431.jpg IMG_4435.jpg IMG_4436.jpg
IMG_4441.jpg IMG_4446.jpg IMG_4447.jpg IMG_4450.jpg  

Klik hier voor het artikel in de bijlage van de Gelderlander "De Ondernemer", van vrijdag 19 jan.

Dat men op de Blauwe Steen niet slechts te schande kan worden gezet maar ook gehuldigd, blijkt uit de sinds 1984 bestaande gewoonte van de Vereniging van Binnenstad Ondernemers (VBO). Jaarlijks reikt zij in de laatste week van het jaar op de Blauwe Steen het zogenaamde 'blauwe steentje' uit aan een persoon die zich in dat jaar voor de stad Nijmegen buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt. Het Steentje is een door juwelier Stal ontworpen dasspeld.

1983: Dick Wijte (oud-wethouder)

1984: Harm Scheephouwer (directeur VVV)

1985: Tony van Dongen (marsleider Vierdaagse) ..."De Vereniging Binnenstad Ondernemers volgde met het Blauwe Steentje vanwege zijn grote verdiensten voor de stad"....

1986: Leo van Stijn (Stadscabaret Blokken)

1987: Ad Dupont (algemeen secretaris K.v.K.)

1988: Bernard van Welzenes (schippersaalmoezenier)

1989: John Bertine (Actief Comité Binnenstad, Zomerfeesten)

1990: Jan van Teefelen (stadsfotograaf) ...krijgt een 'Blauw Steentje' uitgereikt door de Vereniging van Binnenstad Ondernemers en wordt opgenomen in de Broederschap van de Blauwe Steen wegens zijn bijzondere (fotografische) verdiensten voor de binnenstad.

1991: Ton Lenting (cafébaas) ...eigenaar van het bekende café 'De Stoof' aan het zogeheten Koningsplein, krijgt van de Vereniging Binnenstad Ondernemers (VBO) op de Blauwe Steen het 'Blauwe Steentje' uitgereikt: een onderscheiding die wordt toegekend aan personen die zich voor de binnenstad 'aanwijsbaar' verdienstelijk hebben gemaakt. (Gelderlander-artikel)

1992: Jan Hendriks (voorzitter Stichting Nijmegen blijft in Beeld)

1993: Erna van der Ven (directeur VVV) ...In het Waaggebouw wordt door de Winkeliersvereniging Binnenstad het traditonele Blauwe Steentje uitgereikt aan Erna van der Ven, directeur van de Nijmeegse VVV.

1994: Ds. Colijn (Oecomenisch City Pastoraat) (Gelderlander-artikel)

1995: Henk Budel (o.a. organisator Weense galabals en verlichting van de brug e.d.) ...ontvangt van de binnenstadondernemers het Blauwe Steentje, omdat hij zich, zoals dat heet, aanwijsbaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nijmeegse binnenstad. Hij wordt onder andere geprezen als 'sfeermaker', wat verwijst naar Budels inspanningen voor het in de schijnwerpers zetten van karakteristieke gebouwen en plekken in de binnenstad.

1996: Wim de Mul (Stichting Stratemakerstoren) ...De Vereniging Binnenstad Ondernemers (VBO) reikt het jaarlijkse Blauwe Steentje uit aan Wim de Mul, die de Stratemakerstoren ombouwde tot een attractie die in 1996 zo'n tienduizend bezoekers trok. Deze onderscheiding, die voor de veertiende keer wordt verleend, is bedoeld voor een persoon die naar het oordeel van de VBO veel voor Nijmegen heeft gedaan. Het Blauwe Steentje wordt uitgereikt op de blauwe steen, op de kruising Grotestraat — Burchtstraat — Broerstraat. (Gelderlander-artikel)

1997: Willem Alferink (voorzitter Stichting Oude Stad) ...ontvangt knielend op de Blauwe Steen het blauwe steentje, dat dit jaar voor de vijftiende keer wordt uitgereikt door de Vereniging Binnenstad Ondernemers. (Gelderlander-artikel)

1998: Nol Smits (eigenaar van de Blokkervestiging in de Broerstraat) ...en actief in diverse verenigingen, ontvangt knielend op de Blauwe Steen uit handen van Piet Hooghof, voorzitter van de Vereniging Binnenstad Ondernemers, het Blauwe Steentje. (Gelderlander-artikel)

1999: Hans van Delft (ondernemer en voorzitter NEC) ...Op de Blauwe Steen ontvangt NEC-voorzitter Hans van Delft het Blauwe Steentje van de vereniging van binnenstadondernemers. Hoewel hij niet veel verdiensten heeft voor de binnenstad, is Van Delft volgens VBO-voorzitter Stan Brinkhoff een ondernemer die Nijmegen "duidelijker op de kaart van Nederland heeft gekregen". (Gelderlander-artikel)

2000: Jac Trum (oud-raadslid en inzet voor economische en kerkelijke zaken) ...ontvang het Blauwe Steentje uit handen van VBO-voorzitter Goof Snoek voor zijn vele activiteiten voor de stad op economisch, bestuurlijk en kerkelijk gebied. (Gelderlander-artikel)

2001: Ronald Migo (Nijmeegs wethouder van 1990-1998) ...thans verbonden aan de Kamer van Koophandel, ontvangt de onderscheiding van het Blauwe Steentje van de Binnenstad Ondernemers, zulks voor zijn bijzondere prestaties voor de Nijmeegse binnenstad.

2002: David Mulder (o.a. oprichter en oud-bestuurslid VBO) ...ontvangt de onderscheiding 'Het Blauwe Steentje' voor zijn inzet voor de Vereniging Binnenstad Ondernemers (VBO). (Gelderlander-artikel)

2003: Dick van den Heuvel (oud-binnenstadsondernemer en actief voor de Benedenstad)

2004: Ger Leenders (binnenstadsondernemer en oud-bestuurslid ACBN)

2005: Clemens Verhoeven (initiator tentoonstelling gebroeders van Limburg)

2006: Henk Kersten (initiator Stichting Noviomagus.nl)

2007: Frans van Berkel (voorzitter Stichting Gilde Nijmegen)

2008: Theo van Stiphout (Kunst in de kerk, Nijmegenprent)

2009: Truus Stuiver (Capello Hoedenmode, Houtstraat ondernemersvereniging, Karel de Grote commissie, bestuurscommissie Commanderie van St. Jan.)

2010: Wouter Fremery

2011: Henk Stevens (organisator Zevenheuvelenloop)

2012: Elrie Bakker (diverse functies in Horeca, KvK, Centrummanagement)

2013: Diederik Grootjans (o.a. organisator 'Portret van Nijmegen')

2014: Rens Schulte (Stevenskerk)

2015: Els Stouthamer (Bataafs Kwartier)

2016: Goof Snoek (o.a. oud-voorzitter VMBO en Ziekerstraatvereniging)

2017: Hubert Hendriks (Huis voor de Binnenstad)

Info en artikelen mede dankzij Franz van Vlaanderen.

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: