Boekenhoek

Boekenhoek
Natuurlijk is een levende stad niet in een boek te vangen. Zelfs na het lezen van een hele bibliotheek zul je niet meer dan boekenwijsheid verkregen hebben: verknipt, verstard en vooral verouderd.
Onvervangbaar zijn boeken daarentegen voor het vastleggen van ideeŽn en herinneringen. Eeuwenlang waren toekomst en verleden op een andere wijze moeilijk te beleven.
Ramsj, een overzicht van boekjes voor een leuke prijs.
Al gelezen?, recente uitgaven over de stad.
Bibliografie, het boek der boeken.
E-boek, online beschikbare bronnen.
Graag ķw ideeŽn en herinneringen naar onze BOEKENHOEK.

naar Noviomagus.nl

Reactie 1:

Mw. Jopie Huisman, 27-10-2014: TIP: BASTA ideële kringloopwinkel in de Begijnenstraat 34, een mooi zijstraatje aan de Lange Hezelstraat. Tijdens openingstijden staat er een speelgoedaapje op de hoek. BASTA heeft, naast een nieuwe website, een apart hoekje ingericht voor allerlei boeken die onze stad Nijmegen betreffen. Een deel van de opbrengst komt ten goede van Stichting Noviomagus. Dus wie dergelijke boeken kan missen of wil zoeken...!
Reactie 2:

Marc Aalbers, 06-01-2016: ik ben op zoek naar 'n boek over Arnhem/Nijmegen maar helaas weet ik de titel niet. Op de hoes van 't boek staat een dame met een mand op de heup en ze staat op straat of op het trottoir. Die dame is mijn overgroot moeder en ik zou graag dat boek hebben voor mijn verzamelde spullen van de familie Aalbers die op de Ruisdael Str woonde sinds de jaren 30 tot 1970 of zo. Wie kan mij helpen, ik zou betalen voor 't boek en 't post. Groetjes, Marc Aalbers, CD Ontario Canada.
Reactie 3:

Bert Roes, 11-01-2019: Ooit heb ik een Engelstalige pocket in handen gehad (eind jaren 50/begin jaren 60) die ging over een ploeg Engelse kikvorsmannen die in de Tweede Wereldoorlog een actie ondernamen om explosieven, die door de Duitse bezetter onder de Waalbrugpijlers waren bevestigd, onschadelijk te maken. Dit niet te verwarren met een Duitse duikploeg die in mei 1940 hetzelfde probeerde te doen om de "Nederlandsche" explosieven onder de brug te saboteren. Wie kan mij helpen aan de titel van deze pocket of eventueel aan het boek (of een kopie).
Reactie 4:

Tommy Hamelink, 20-12-2019: Bert Roes, mogelijk bedoel je het boek
Grosvenor, J. and Bates, L. M. - OPEN THE PORTS
William Kimber, 1956, (pb Kimber 1960), an account of the small branch of the Royal Navy in WW2, the 'P' Parties which, acting as human mineweepers, followed up the invading forces to clear the ports of underwater mines and booby-traps inaccessible to the standard methods of sweeping, with appendix

Reactie 5:

Bert Roes, 22-12-2019: Bedankt voor de reactie, maar vermoedelijk is het niet het boek dat ik bedoel. In deze uitgave wordt de taak van de "human minesweepers" in het algemeen beschreven. Terwijl de inhoud van de paperback, die ik zoek, specifiek de opdracht beschrijft om de springstoffen aan de Waalbrug onklaar te maken.
Reactie 6:

Tommy Hamelink, 22-12-2019: Aha ik ga verder zoeken want nu ben ik erg nieuwsgierig.
Reactie 7:

Hennie en Joop, 22-12-2019: Of deze..? T.J. Waldron en James Gleeson The Frogmen: The Story of the Wartime Underwater Operators (Pan paperback) 1954

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: