Geert Greven

Jack Brinkhoff, Appleton, Wisconsin,USA

Mijn naam is Jacques (Jack) Brinkhoff en ik woon al sinds 1957 in the USA. Ik ben afkomstig uit de v/d Havestraat, zo we woonden dicht bij de brug. 

Op 10 Mei 1940 stonden mijn vader en ik, op het Singel, dicht bij het toenmalige Trajanusplein, toen de Duitsers binnen vielen en de brug de lucht inging. Wat konden wij lopen. 
In 1944 op Maandag 18 Sept. waren de Amerikanen, op het Mariaplein en onze straat en op Dinsdag kwamen de eerste Engelse tanks in de Dominicanenstraat en kregen we weer een vuurdoop. We zijn gelukkig, de oorlog heelhuids door gekomen. 

Ik ben van de auto Brinkhoffs, geen familie van de slagers. Ik ben nog naar Indie geweest, luchtmacht en ben nog rij-instructeur geweest, bij mijn neef, Rijschool Brinkhoff, De naam is later verkocht aan rijschool Verhoeks, 

Ik ben in 1957 met mijn vrouw, Dinie Robbers en een zoon naar Wisconsin, geemigreerd. Het was aanpakken in het begin en vooral de vrouwen hebben veel heimwee. Ik ben mijn vrouw verloren in 1974, hersenbloeding. In de tussentijd hadden we 3 kinderen, de jongste was 11 jaar oud, maar we zijn er doorheen gekomen. Na 7 jaar alleen te zijn geweest, ben ik met een Amsterdamse getrouwd, Tony Kemper, we zijn nu al 24 jaar bij elkaar. 
De kinderen wonen verspreid over de USA, behalve mijn dochter, die woont vlak bij.. 
Wij zijn natuurlijk met pensioen en we zijn gezond, in de winter gaan we naar Brownsville, Texas, daar hebben we een Mobil Home. 

Zo dat is het zo'n beetje, jullie website is heel aardig, om nog iets van Nijmegen op te pakken. 

Jkbrink@wmconnect.com

Jack Brinkhoff, Appleton, Wisconsin,USA 

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: