Geert Greven

Angelie McHugh-Gerrits, Oxford, England

Ik heb 49 jaar in Nijmegen gewoont, mijn geboorte huis stond aan de Graafseweg achter, wat toen kwekerij Vermeulen was, opgegroeid in Hees, net als mijn vader. Mijn moeder was geboren in Neerbosch. Mijn vader was eerst trambestuurder later op de trolley en de bus. Hij heeft zelfs zijn foto in de krant (De Gelderlander) gehad met als ondertitel: "Dienaar der Gemeenschap" Tot mijn verhuizing naar de UK heb ik in Hees gewoond. Had nooit gedacht dat ik de stad aan de Waal ooit zou verlaten. Ik heb altijd gezegt: de Waal ga ik niet over maar Het Kanaal behoort tot de mogelijkheden en dat is dus ook gebeurt.

Ruim 6 jaar geleden ben ik naar Engeland verhuisd. Om precies te zijn naar Oxford. De reden van mijn verhuizing was dat mijn huidige echtgenoot hier woont. 
Mijn (volwassen) kinderen wonen nog steeds in Nederland en dus komen we minstens 2 x per jaar over. Beide wonen niet meer in Nijmegen De laatste keer dat ik in Nijmegen was kende ik mijn oude stad niet meer terug. Mijn oudste zoon (hij woont in Tilburg) heeft steeds het gevoel dat hij in zijn geboorte stad op vakantie is want ook hij kent het niet meer terug. Ik krijg niet meer echt het "thuis" gevoel als ik de binnenstad van Nijmegen bezoek. Dat gevoel heb ik wel als ik naar de wijk Hees ga.

Mijn herinneringen aan het Nijmegen van mijn jeugd: schaatsen op de ondergespoten tennisbanen van de Goffert en D'Almerasweg. Met een hele groep vrienden en vriendinnen zwemmen in het Goffertbad. Ook veel herrinneringen aan de Tuf, (was een kroeg aan de Molenstraat). De lagere school die ik bezocht was de Imeldaschool, 1ste klas bij juffr.Visker. Zesde klas juffrouw Janssen die ook mijn "kapitein" was bij de watergidsen. Rolschaatsen op straat want er waren haast geen auto's. 
Koffie drinken bij de Rutex op plein '44 op zondagmiddag (mijn ouders en zus voor de koffie, ik kreeg limonade) Ik ben een blauwe maandag naar de kleuterschool op de Dobbelmanweg gegaan. De kleuterschool was op zolder en ik vond het zo erg daar dat ik ziek werd en de huisarts adviseerde om me thuis te houden tot ik naar de lagere school kon. We woonde toen op de Hatertseweg (Nog geen jaar daar gewoond, toen terug naar Hees) en zijn later verhuisd naar de Duindoornstraat. 
Na de lagere school naar de ULO (Marieke van Nimweghen). Daarna aan het werk. Eerst bij foto Grijping in de Styn Buysstraat. Mijn volgende baan was bij de Nederlandsche Crediet Bank aan de Hertogstraat. Heb daar bijna 7 jaar gewerkt op verschillende afdelingen inclusief kaskantoorhouder bij de studentenflats op Hoogeveld. 
Heb daar leuke herinneringen aan. De eigenaar van cafe De Mark kwam me op warme zomerdagen altijd een groot glas cola brengen en gratis fruit van de kleine supermark daar. Toen mijn kinderen klein waren deed ik veel vrijwilligerswerk op hun school (kleuterschool, lagere school en Mavo/Havo) De leukste leraren van mijn zoons waren: op de lagere school was dat Frans van Ruitenbeek en op de Mavo/Havo was dat Konings, leraar Engels. In '88 weer aan het werk toen de kinderen groter waren. Eerst assistent marketing bij Parfumerie Douglas, 1990 naar de CVD en vandaar naar Smit Ovens. Dat was de beste baan die ik in Nederland heb gehad. Geweldige colega's en fijn bedrijf om voor te werken. Jammer genoeg ging het financieel totaal verkeerd en vielen er gedwongen ontslagen. Tot mijn verhuizing naar de UK heb ik via uitzendbureaus gewerkt. Nu woon ik in Oxford, ben hier getrouwd met een Ier en werk als receptioniste bij British Gas.

Hopelijk is dit voldoende. Als ik al mijn herinneringen opschrijf wordt het een boekwerk. Ik heb een fantastische jeugd gehad in Nijmegen en de stad aan de Waal zal altijd een warm plekje in mijn hart houden. (Al mot ik kruupe etc.)

Met vriendelijke groeten
Angelie McHugh-Gerrits

Angelie.McHugh@centrica.co.uk

terug

Reactie 1:

Angelie McHugh-Gerrits, 28-02-2019: In 2012 zijn mijn man en ik naar Nederland verhuisd. Wij wonen nu in Tiel.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: