Greven

Geert Greven, Saint Petersburg, Florida USA

Mijn naam is Geert Greven, een oud nijmegenaar die in 1959 naar America is emigreert.

Mijn huidige verblijfplaats is Saint Petersburg, Florida since 1984. Ik ben werkzaam als een Limousine chauffeur , voor een klein bedrijf waar ik zelf het hoofd van ben. Zojuist 70 jaar oud geworden en een semi gepensioneerde situatie te bevinden.

Nu even een relaas van mijn leven in Nijmegen:

Geboren op 6 Dec. 1934. en gewoond op de Dominicanenstraat, waar ik heb gewoond heb tot de tijd waarop ik naar America emigreerde. Zo ongeveer 45 jaar geleden. Op de zusterschool in de Dominicanenstraat (bewaarschool). Toen bij de Broeders op de Gerard Noodtstraat, en vandaar naar de ULO, ook op de Gerard Noodtstr. Gedurende oorlogsjaren ook op De lagere school (Broeders) in de Dominicanenstraat, omdat wij uitgebombadeerd waren op de Gerard Noodtstraat. 
Here zijn enige of mijn vrienden, op school, moet wel hard denken, zolang geleden: Henk Christ, Jan Peters, Guus Angenent, Staphorst, wiens voornaam ik ben vergeten,Theo Verhuizen enz.

Toen kwam het bombardement van Nijmegen veel geluk gehad, werd 's morgens door de broeder naar huis gestuurd (ondeugend geweest) en om 2 uur vielen de bommen, op school in de GN str. verloor ik enige van mijn school vrienden o.a Jantje Peeters, wiens vader een kapperzaak had op de Ganzeheuvel, die ook om het leven kwamen. Ja dat was een vrezelijke tijd. Toen dan Operation Market Garden.
Na school gewerkt bij v/d Werf, van Dijck en Witte en Gebrs Hendriks. Daarna Militaire dienst en een paar jaar bij de Ned. Koopvaardij en toen naar the VS. Ja gewoon op avontuur met een vrouw en een 8 maandelijkse baby. Nu Amerikaan op papier, maar in mijn hart een Nijmegenaar. Geert

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: