Geert Greven

Mientje & Piet Kühnen, Dundalk, Canada

Ik ben in de onderstad geboren in de smitstraat,1946

mijn vader komt uit de kloosterstraat ( Toon in den Bosch) woond nog in Nijmegen (81)mijn moeder komt uit de achterhoek,is(82) nog twee broeren in Nijmegen en een in Groesbeek. mijn man Piet Kühnen is geboren in weurt,zijn toen naar de kwartelstraat verhuis zijn moeder leeft daar nog is (84) zijn vader is in 1991 overleden,vloog altijd met duiven.ik zelf woonde later in de merelstraat,daar ik mijn man heb leren kunnen in 1962,en in 1964 getrouwd wij hebben 4 kinderen 3 jongens en een meisje zijn allemaal terug geweest in Nijmegen,en bezochten het huis waar wij hebben gewoont in de groenstraat,ons ze jongen gingen naar de jodo novimagus op de nieuwe nonnedaalseweg.dat is er ook niet meer.ze gingen ook altijd zwemmen op de gofert. ik ook als kind en in het kikkerbadje echt een mooie tijd.wij zijn met onze kinderen in 1981 naar canada gegaan en wonen daar nog,zal Nijmegen nooit vergeten lees de gelderlander iederen dag en kijk ook naar de T.V,gelderland op de internet.wij hadden er heel graag bij willen wezen met het feest in onze stad maar gezondheid laat het niet toe.

wij doen hierbij de groetjes aan familie kühnen & familie in den Bosch. en onze vrienden in Nijmegen.mientje & piet Kühnen.

terug

Reactie 1:

Toon Peters, 08-05-2014: In mijn herinnering zit nog steeds Hent Kuhnen de duivenliefhebber die lid was van de duivenclub "de strijders". Ik was daar ook lid en trok veel op met hem. Naast zijn hok in de achtertuin, hield hij ook duiven op de zolder. Daar moest je via een "vlizotrap" naar boven klimmen.
Hij had 4 dakpannen verwijderd, en een zgn horizontale klep gemaakt met vericaal hangende trengels. De duiven konden door die trengels naar binnen komen, maar als ze er uit moesten, gingen de trengels omhoog om daarna weer terug gezet worden.
Hij was weduwnaar, en als je bij hem op visite kwam, moest je alles uit de koelkast mee op eten. Op een dag kon ik hem niet telefonisch bereiken. Toen zijn kleinzoon naar hem ging kijken, vond hij hem dood voor de bank. Ik weet niet wat hem is overkomen, maar ik denk nog veel aan hem, als het over postduiven gaat.
Toon Peters

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: