Geert Greven

Wim Zeitzen, New Town Hobart, Tasmania (AustraliŽ)

Wim Zeitzen geboren in de van harvert straat in 1936 maar opgegroeid in de Gorristraat van ongeveer 6 maanden oude ik bent de derde gebooren van het gezin van 5 kinderen 4 jongens en een meisje.Ik heb op school gezeten in de derde walstraat en later op de abachtschool om timmerman te leren.
Mijn vader had een bedrijf in de Fagel straat een stofferderij en achter de oorlog heeft hij plannen gemaakt op te emigreren om zijn kinderen een beter toekoms te geven. Zo in 1952 zijn wij het de hele gezin naar Australie geemigreed. Ik was toen 15 jaar oud. Wij gingen weg in May 1952 op de Johan van Barneveld naar 5 weken op de boot zijn wij in Australie aangekomen en van Melbourne zijn wij in Hobart Tasmanie aangekomen waar hij werk in zijn vak heb gekregen. Wij als een heel gezin hebben ons eigen gebouwed.

Naar 15 jaar in Australie ging mijn ouders met Vakantie naar Nijmegen waar hij nog broers en zusters had maar op de reis is hij niet goed geworden naar een onderzoek hebben ze gevonden dat hij long kanker had en in een paar maanden was die dood, dat was in 1967 Hij is begraven in Nijmegen. Achter de dood van mijn vader is mijn moeder in Nijmegen gebleven met mijn zuster zo de vier jongens waren in Australie en allemaal getrouwed.

Ik wim Zeitzen heeft een meisje uit Schotland getrouwed en hebben 3 kinderen, een meisje en twee jongens. Over die jaren heb ik een bedrijf opgebouwed ik had een winkel een specialist in gordijnen en dat is heel goed gegaan. Wij hebben ons eigen huis en nu ben ik gepensioeneerd.

Ik heb nog steeds contact met mijn straat vrienden uit Nijmegenen. Ik ben op de hoogte dat de Goristraat is nu een 100 jaar oude en ik heb ook contact met mijn neven zo dus naar 52 jaar in Australie ben ik nog een Jongen uit Nijmegen waar ik ben geboren dat blijft toch altijd in je blood zitten. 

En veel groeten,

Wim Zeitzen
364 Park Street 
New Town Hobart 
Tasmania 7008 
wzeitzen@southcom.com.au

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: