B007

< vorige | index | volgende >

Foto B007-WELKE communicantjes van de H. Hartparochie WAAR in 1947 (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: 2: Wies de Bot3: 4: 5:
6: 7: 8: 9: 10:
11: 12: 13: 14: 15: Annie Kaspers
16: 17: 18:

H.Hart kerk eerste communie 1947.

Reactie 1:

Anneke Jorritsma Maass, 29-09-2016: Ik heb dat jaar ook mijn eerste communie gedaan. Maar ik sta hier niet bij omdat ik allerlei kinderziektes kreeg. Bof, mazelen, rode hond en difterie. Ik mocht een maand later in de kapel van de zusters mijn communie doen. De hele Familie mocht erbij zijn. Zr Clemens was de Hoofd zuster. We kregen thee en beschuiten.
Nummer 2 is Wies de Bot. Nummer 1 Jose Otten nummer 3 Hermien Otten. De andere kinderen kan ik me niet herinneren. Wel weet ik nog dat een meisje overleden is.
Ik ben enigst kind en heb nooit op de kleuterschool gezeten. Omdat het oorlog was toen ik 4 jaar was heeft mijn moeder mij thuis gehouden. Thuis leerde ik lezen. Mijn moeder had mij al breien geleerd, en sommetjes maken. September 1946 ging ik naar de eerste klas.
Reactie 2:

Anneke Jorritsma Maass, 26-10-2016: even iets recht zetten. Ik heb mijn communie niet in 1947, maar in 1946 gedaan. Wies de Bot is goed maar Jose en Hermien Otten niet.
Ik vond het opvallend dat alle meisjes lange witte jurken droegen. Mijn moeder kon niet aan een witte jurk komen. Maar Ome Jan, broer van mijn moeder, werkte bij Berntsen en Braam.
Gerard Braam was getrouwd met Elizabeth van Geelen, een zus van mijn opa. Ze kregen veel kinderen. En die zonen en dochters ook. En ome Jan (de vader van de twee misdienaars) kon voor die dag, 23 juni 1946, een jurk lenen voor mij.
Ik heb ook Communieplaatjes gevonden in mijn oude missaal, van Zr. Clemens, Pater Coopmans en van Juffrouw Reys. Van de eerste klas.
We zaten in witte noodgebouwen, een voor de meisjes en een voor de jongens.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: