03-Muntweg2.JPG

<- Back | Index | Next ->

03-Muntweg2.JPG

Waar nu een voetgangersbrug over het spoor ligt tussen de Haterseveldweg en de Muntweg was voorheen een spoorovergang.
Op de achtergrond (1979) zie je de Ds Creutzbergweg met links de toenmalige Andreasschool, waarvan het gebouw er nog staat. De spoorwegovergang is in maart 1980 vervangen door de brug.

Reactie 1:

G. Bloemendal, 10-11-2017: Achter de Andreasschool staat nog een gebouw. Ik weet niet of dat ook bij de Andreasschool hoorde. Maar ik heb daar op de kleuterschool gezeten 1960-1962.
Reactie 2:

Jeroen Buijs, 22-03-2019: Ik woonde als ventje op de Tussenweg. Het schoolplein was het voetbalplein van het buurtje. Bij de gesloten overweg aan wachtende auto's vaak touw met blikken gebonden. Kevers waren ideaal. De Goffert was de achtertuin met zwembad, speelweide en NEC natuurlijk. Aan de Berberisstraat naar de lagere school. Door de kuil zag je de treinen naar eindstation Vlissingen rollen. Hoe kon ik weten dat ik daar nu alweer 16 jaar woon.
Reactie 3:

Ernest Gentenaar, 25-03-2019: Was een mooie tijd, heb daar met mijn zusters en broers op school gezeten. Ja, achter de school was een kleuterschool, en tegenover de kleuterschool was de Andreaskapel (waar de school is begonnen?).
De leerlingen kwamen uit de Kolpingbuurt, Landbouwbuurt, en sommigen uit 'Jeruzalem' oftewel Heseveld, waar we ook naar het gymlokaal gingen.
Enkele namen van de leerkrachten: hoofd mijnheer van Tricht, juf Lomans, mijnheer Wijshaken, juf Zijlstra. Mijn schoolvrienden: ene Hans hij woonde in de Klimopstraat, Herman Hijmans, Eddie Jekel, Dik Brendel, Peter Hermsen.
Reactie 4:

Maarten de Ruiter, 03-03-2021: Mijn moeder was hier midden jaren zeventig invalkacht op de kleuterschool en wij gingen hier als kleuter dus ook enkele maanden naar toe. In die periode kwam er keer een grote stoomtrein langs en die rit was van te voren aangekondigd. Dus stonden wij met de hele kleuterschool bij de overweg naar de trein te zwaaien. Waarschijnlijk is dit die stoomtrein geweest:

Oude stoomlocomotief van stal (1974): "Onder grote belangstelling heeft de uit het spoorweg­museum gehaalde stoomlocomotief 'Jumbo' uit 1911 met acht stalen rijtuigen uit 1924 een rit gemaakt van Geldermalsen over Kesteren, Nijmegen en Den Bosch naar Tilburg."


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: