Graafseweg213bPrincen53-09-08.jpg

< Back | Index | Next >

Graafseweg213bPrincen53-09-08.jpg

Graafseweg 213b, Princen

fotovergelijking vroeger en nu

Riny Nijenhof: In 1955 of was het 1956, heeft mijn vader, J. Nijenhof de bakkerij van Princen overgenomen. Ons gezin, vader, moeder en 4 kinderen, heeft vervolgens jarenlang in het pand Graafseweg 213b gewoond. Mijn vader en later ook twee van mijn broers werkten in de brood-en banketbakkerij die in de kelderverdieping lag. Mijn moeder nam de honneurs in de winkel waar terwijl mijn vader en broers het brood dat ís nachts werd gebakken overdag bij de klanten thuis bezorgden. Begin jaren vijftig deed mijn vader dat met een transportfiets waarop een grote mand was vastgemaakt. Later kwam daar een gemotoriseerde bakfiets voor in de plaats en vroeg in de zestiger jaren werd het brood rondgebracht met een auto, een Renault 4tje. Ik heb reuze goede herinneringen aan mijn jeugd die ik grotendeels in het pand Graafseweg 213b heb doorgebracht en soms ruik ik nog de geur van versgebakken brood zoals ik die ís ochtends bij het opstaan rook. Maar niet alleen ís ochtends rook het lekker daar, ook ís avonds zorgde ik wel dat ik in no time in de bakkerij kwam als de naar de woonverdieping opstijgende geurtjes aankondigden dat de gevulde koeken of de speculaasjes klaar waren!

Het interieur van de winkel.

Ik woon inmiddels al weer jaren in Brussel maar vind het erg leuk om de foto te zien van het huis waar ik zoveel jaren heb gewoond. Te meer daar mijn slaapkamer aan de voorkant lag, daar bij het kleine raam boven de voordeur. Nadien verhuisde ik naar de grotere slaapkamer die juist daarnaast lag. En op het balkon dat daarbij hoorde heb ik jaren achtereen de eerste Vierdaagsewandelaars aangemoedigd als die ís morgens in alle vroegte langskwamen.

Riny Nijenhof
Pantheonlaan, 76 bus 17
B 1081 Brussel Ė BelgiŽ
E-mail : riny.nijenhof@skynet.be

Reactie 2:

M. Selman, 06-06-08: Hallo, ik weet dat er op de Graafseweg 217 een man heeft gewoond die van Hulst heette en een kapperszaak heeft gehad, waar in Nijmegen weet ik niet. Deze man had ook een zoon die Harrie van Hulst heette en woonde ook op hetzelfde adres. Misschien heeft u hier iets aan??
Het links naast het rechtse huis.

(red.) zie ook hier

Reactie 3:

Arnold Princen, 22-12-10: Ik ben als jongste zoon van bakker Princen en dit huis geboren en daar tot mijn 13jaar daar gewoond. In de winkel werd al kort na de oorlog voor de buurtbewoners een revue opgevoerd. Hier ligt ook de toneel basis van mijn broer Wim.  Wat voor mij ook nog een herinnering is dat mijn vader een speciaal recept had voor het maken van schuimkoekjes met als basis kunsteiwit. Daar kwamen mensen naar de winkel vanuit heel Nijmegen. Jammer genoeg overleed mijn vader op vroege leeftijd kort voor st Nicolaas in 1954.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: