LangeHezelstraat41Weyers53-07-58.jpg

< Back | Index | Next >

LangeHezelstraat41Weyers53-07-58.jpg

Lange Hezelstraat 41, Wijers

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Th.Wijers: Mijn opa Theo Wijers heeft dit pand gekocht in 1916 voor 25000 gulden Tot na de oorlog hebben zij daar gewoond.Toen de zaak over gedaan aan hun zoon Jan Wijers.

Reactie 2:

Ria van den Bergh: Ik denk dat de Heer Th. Wijers zich vergist. Mijn grootvader Johannes van den Bergh heeft tot juli 1918 zijn bakkerij gehad in het pand Lange Hezelstraat 41 A.

Heeft de Heer Wijers misschien nog de koopakte? Ik zou dan graag een kopie van hem krijgen.

Redactie Noviomagus: Meer info in het gemeentelijk bouwarchief

Reactie 3:

Theo Wijers: Onderstaand boekje kreeg ik van mijn oom Jan Wijers, de laatste bakker die daar gewerkt heeft, voor het naar de fam. Keyzer ging.

Theo Wijers: De man in het witte overhemd is mijn vader Andre Wijers. Nog niet getrouwd. Werkte thuis in de zaak.

Reactie 4:

Bep Otten, 03-02-2018: Ik wil even laten dat ik in de jaren 70 voor Jan Wijers heb gewerkt in de brood- en banketzaak tot die gingen sluiten halverwege de jaren 70.
Reactie 5:

Willem Oosterbaan, 09-07-2021: Het pand naast de bakkerij Wijers, 'Modern', was de winkel van Harry van Duuren en Diny Vrengel, ze verkochten er vanaf 27 januari 1949 gordijnen en vitrages. Tot 1942 woonde Diny met haar ouders en zus op Begijnenstraat 11. In oktober 1942 dook ze onder met haar moeder, haar vader en zus werden opgepakt en vermoord. Haar moeder werd later in de oorlog alsnog gearresteerd in Arnhem.
In dezelfde winkel zat tot eind 1941 de winkel van David Minco en Elisabeth Lindeman, groothandel en winkel in garen, banden en manufacturen. De ouders en één zoon werden opgepakt. Een andere zoon, Nathan, werd eerder opgepakt, maar ontsnapte uit Westerbork en dook onder, onder meer op de Weurtseweg en in Batenburg.
Weer daarnaast, nr. 39, nog half te zien op de bovenste foto, was na de oorlog de slagerij van Van Dam.
Nog een pand verder naar links, op nummer 37 zat kruidenier De Wit. Dirk de Wit was de grootvader van Ronald de Wit, die nu de kaaswinkel heeft in de Lange Hezelstraat.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: