WezenlaanDeGoffert53-07-37

< Back | Index | Next >

WezenlaanDeGoffert53-07-37.jpg

Wezenlaan 193, De Goffert (hoek Hazenkampseweg)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Ans Zonnenberg-Kuiper: Hier heb ik nog gewerkt toen ik 15 - 16 was, in de winkel en in het huis, ik mocht zoveel snoepen als ik maar wilde, tot ik er natuurlijk ziek van werd. Toen ik een keer ziek was heeft mijn moeder het overgenomen en toen gezegd dat het te zwaar was voor mij en ben er toen mee gestopt. Toen ben ik bij de "BIEB" in de van Welderenstraat gaan werken, dat was heel leuk werk, want er was ook een winkel voorin met kantoor artikelen en achter was de biblotheek.

Reactie 2:

Annemarie van Veluw: Ik ben geboren in 1960 op Wezenlaan 193. Mijn ouders Theo en Riet van Veluw hebben de bakkerij gekocht in 1959. Ik weet eigenlijk niets van de periode voor die tijd. 'n paar jaar hebben mijn ouders naast de bakkerij een cafetaria gehad. Op de oude foto kun je aan de linkerkant dubbele deuren zien, daar was de cafetaria. Toen mijn ouders deze in ............. 1966?? gesloten hebben hadden wij een heerlijke grote speelruimte. Toen ik mijn communie heb gedaan in 1967 hadden we een lekker eetzaal. In ........ is onze benedenverdieping verbouwd. De ruimte van de cafetaria werd bij de woonkamer getrokken.
In de kelder werd het brood gebakken. Mijn vader moest dus altijd met alle kratten naar boven. 
Mijn kerst was het altijd gezellig bij ons. De dagen voor de kerst waren hartstikke druk en 2 dagen voor de kerst werd onze woonkamer helemaal op z'n kop gegooid en werden er allemaal stellages gebouwd (op de meubels) om alle bestellingen klaar te leggen. Alles moest natuurlijk driedubbel gecontroleerd worden. In de winkel stonden dan 3 mensen (mijn moeder en wij en later ....) en in de kamer stonden dan nog 'n paar mensen. Uit de winkel werd dan de naam van een klant geroepen en degene die in de kamer stonden zochten dan de bestelling op. Het was een sport om zo snel mogelijk weer stallages af te breken. Als de bestellingen dan allemaal weg waren dan werd de kamer weer een kamer en werd de kerstboom opgetuigd.

Mijn moeder is helaas op kerstavond 1992 plotseling overleden en mijn vader heeft de bakkerij nog 1 jaar aangehouden. In ....... 1994 is de bakkerij definitief gesloten.
In dat jaar heeft Tom Meeuwse ?? het pand gekocht en heeft beneden in de bakkerij een studio gemaakt.

Reactie 3:

Anje van Buuren-Meinardi, 13-07-2010: Ik schreef een artikel over Jantje van Lee, het zoontje van bakker van Lee op de Weezenlaan 195, die in 1944 overleed omdat zijn moeder geen hulp voor hem kon halen. 
Het staat gepubliceerd op de herinneringspagina "oorlog".

Reactie 4:

Rene Martens, 09-11-2010: Ik heb 26 jaar aan de Weezenlaan 239 gewoond. Op nummer 233 woonde de familie Piet Migo, die later de bakkerij aan de Willemsweg begon. De bakkerij en later het cafetaria was de hangplek voor alle jongeren uit de buurt. Toen wij nog klein waren hing bij de bakkerij een snoepautomaat, waar je voor kwartje een geweldige reep toffee kon trekken en daarmee was al het zakgeld alweer op. 
Het toenmalige kruispunt Weezenlaan-Hazekampseweg was een ramp door de vele zware aanrijdingen. Er was toentertijd veel verkeer van Hatert naar de Groenestraat Smit Transformatoren en de Nijma bij de Waalhaven.
Deze Hazenkampbuurt kende in de oorlog een eigen buurtvereniging DE GOFFERT, de vlag Is nog steeds in mijn bezit. Tijdens de oorlog waren veel Engelsen ingekwartierd. Parallel aan de Weezenlaan in het Goffertpark stonden honderden benzinetanks opgestapeld met daarvoor een hele batterij kannonen die tijdens het 2e offensief dag en nacht Duitsland bestookte. De vele scheuren in de huizen zijn nog steeds stille getuigen uit deze tijd.

Reactie 5:

Peter van Lee, 04-06-2016: Mijn opa heeft in 1935 deze bakkerij door Berntsen en Braam laten bouwen. Mijn vader Jo van Lee begon daar samen met zijn zus Door een brood en banketbakkerij. Na een jaar of zo had tante Door er geen zin meer in en ging bij een kantoorboekhandel, ik dacht Diebels tegenover het postkantoor werken. Mijn vader is toen getrouwd met Marie van de Zand.
In de oorlog moest hij in Duitsland gaan werken, is na een verlof niet meer teruggegaan en ondergedoken in Heemstede in een klooster. Mijn moeder met inmiddels vier kinderen zette de bakkerij voort, onder andere Piet Migo heeft nog bij haar gewerkt.
Na de oorlog, Nijmegen was veel eerder bevrijd dan Heemstede, hebben ze nog een paar jaar de bakkerij gehad, deze werd verkocht aan Jan Hol en zijn vrouw Nellie. Deze zijn na een paar jaar geemigreerd. Daarna kwam van Veluw.
Reactie 6:

Rob Essers, 05-06-2016: De informatie van Peter van Lee dat zijn opa deze bakkerij in 1935 heeft laten bouwen door Berntsen en Braam kan ik niet goed rijmen met de vergunning voor BOUW 20 WONINGEN EN 1 WINKELHUIS (09-06-1933) die verleend is aan B. van Berkel. Het winkelhuis op de hoek is in 1933 gebouwd door aannemer B. van Berkel. Het ontwerp is van de architect L.D. Kuipers. Het huidige adres is Hazenkampseweg 321 Nijmegen.
Reactie 7:

Peter van Lee, 03-07-2016: Rob Essers heeft gelijk, opa kocht de bakkerij eind 1933 voor 7500 gulden van van Berkel. Het adres was toen Weezenlaan 193.
Reactie 8:

Jolanda van Veluw, 28-03-2018: Het pand heeft na de verbouwing in de jaren 60 (cafetaria werd verbouwd naar hal, woonkamer en keuken) een extra voordeur gekregen op de Hazenkampseweg. In de jaren 70 is hieraan het huisnummer 321 toegekend en kreeg de woning dus een dubbel postadres maar het is echter één en hetzelfde pand. 31 jaar lang heb ik lief en leef in dit pand meegemaakt....

Redactie: Zijn er in de familie nog oude foto's van de bakkerij bewaard?
Jolanda: Jazeker zijn er nog foto’s. Ik zal ze eens opzoeken.
Reactie 9:

Wim Nillesen, 24-07-2019: Yvonne, ik heb nog als zaterdaghulp bij pa (Theo van Veluw) gewerkt, wij woonden toen in de Leeuwstraat 1961/1966, fijn gezin, jullie hebben een hoop mee gemaakt, ik weet er alles(?) van. De bakkerij was beneden in de kelder, gezellige boel.
Mijn ouders hadden ook een bakkerij, eerst op de Wolfskuil daarna in de Generaal Smutsstraat.
Ik ben benieuwd naar de foto's, als je ze nog kan vinden.
Reactie 10:

Wim Bongers, 25-07-2019: ik heb van 1944 t/m 1969 in de Leeuwstraat gewoond. Ben heel vaak in de winkel geweest om brood te kopen. Wim Nillesen, klopt het dat jij op nr 26 in de Leeuwstraat hebt gewoond bij de fam.Beekhuizen?
Reactie 11:

Wim Nillesen, 26-07-2019: Dag Wim, de vingers plakken aan de toetsen, maar toch wil ik je even berichten.
Wij (Joke en Wim) hebben van 1961 tot 1967 op nummer 26 gewoond, en daar is onze dochter Milan geboren. Het was gezellig wonen met tante Koos tot haar zus Bertha zich met ons ging bemoeien, maar daar later een keer over, Oke? Als je mij een keer wil mailen heel graag, ik heb je ouders Milie en Theo nog op de Rentmeesterhof geplaatst.
Graag tot horens, Wim Nillesen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: