11

< Back | Index | Next >

11.jpg

Wie reageert hierop?

Reactie 1:

Henk van Hest, 04-04-2008, Zeeverkenners 11; Dit is waarschijnlijk het eerste zeeverkennerskamp in Blitterswijk Noord-limburg medio 1954 ???
Op de achtergrond, de Maas en onze boten. Helemaal links apart, Pater v Eupen o.p. als kampaalmoezenier ?? Naast hem waarschijnlijk de fourageur onbekend. Links achter de rij Henk .v. Hest (stuurman). Hiervoor: 1e naam vergeten; Henk de Gouw, George de Bot, Robbie Schoots ?, Willie v Doorn, Met pet voor gezicht Jan Ottele?? en tenslotte Karel Losekoot'. Voor de troep Ad Roosendaal met de armen in de zij (schipper) .
Op dit kamp hadden we zelf geen motorboot!! We hebben dus 40 km gelift we zijn dus 40 km door andere schepen gesleept.Jullie begrijpen dit was niet eenvoudig, eigenlijk was het gewaagd, maar waren we jong voor. We vertrokken uit de nieuwe haven, het Maas en waalkanaal op. WE zijn 3 boten met bagage 10 personen. De schipper zei we pakken een sleepje. Daar lagen we, 3 bootjes op een rij netjes aan elkaar vastgemaakt, wachten op de dingen die komen gaan. Daar ging de Weurtse sluis open, daar kwamen de motorschepen aan, we lagen startklaar. De schipper op de eerste boot zou een sleepje pakken, hij zat met de sleeptros klaar daar kwam het eerste schip al aan, hij had flink de sokken erin de schipper ging rechtop staan, en probeerde de tros om de bolder van het passerende schip te slaan, maar ja wij lagen stil, dus binnen een seconde hing de schipper aan de motorboot en wij 
hadden het nakijken, we zagen hem aan boord van het schip klimmen en wij lagen nog steeds stil. Gelukkig zat in de eerste boot een zoon van een "echte" schipper die gelukkig het heft in handen nam want ik zat zelf in de tweede boot. Gelukkig kwam er snel een motorjacht aan, die draaide bij, nam onze sleeptros aan, ging zn kajuit binnen en ging verder me't zijn ontbijt, ondertussen gaf hij een straal gas en begonnen onze boten door de snelheid water te maken. Gelukkig had hij snel in de gaten wat er mis was en minderde vaart. We kwamen snel bij de Heumense sluis en zagen we onze schipper op de kant staan en kon hij langzaam varend bij ons aan boord klimmen. De rest van de tocht valt nog veel te vertellen. maar ik laat het hierbij.!!!!

Goede vaart iedereen
Henk v Hest (stuurman)

Reactie 2:

Karel Losekoot, 12-04-2008, Zeeverkenners 11: Was dit niet het kamp in Groeningen; waar we nog een koe uit de Maas redde, door de boer op limonade werden getrakteerd en een tientje kregen?

Reactie 3:

Henk van Hest, 18-04-2008, Zeeverkenners 11: Dag Karel leuk dat je ook gereageerd hebt. In groeningen hadden we de motorboot bij ons, waarmee we de bewuste koe uit het water getrokken hebben. en de sloep natuurlijk .Wat knap Karel. dat jij dit nog weet, die beloning tientje limonade!!! Ik herinner me die sloep en groeningen zo goed, omdat we in de stromende regen de hele dag gevaren hadden en bij regen,in het halfdonker de tenten op moesten zetten!!  Door een kletsnatte weide de bagage moesten slepen.

Groeten Henk v. Hest.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: