25

< Back | Index | Next >

25.jpg

Een spirituele samenkomst; een installatie?

Reactie 1:

Theo van der Loop, 18-03-2008: Hier is het interieur van het kerkje van Persingen waar in de jaren 50 veel bijeenkomsten van welpen en verkenners werden gehouden.

Reactie 2:

Karel Losekoot, 12-04-2008: Over dit kerkje is door de Nijmeegse stadsarchivaris een boekje geschreven, hoe is de staat van het kerkje nu?

Reactie 3:

Karel Losekoot, 15-04-2008: Ook hierbij een foto van het kerkje van Persingen.

Reactie 4:

Karel Losekoot, 03-10-2009: Bij deze foto's hoort zeker ook een plaatje van de kerk buiten.

Wat niet vergeten mag worden is dat door een landelijk actie van de Katholieke Verkenners de kerk van de ondergang werd gered! Als ik me goed herinner werd de kerk daarna voor onbepaalde tijd aan de Verkennersbeweging ter beschikking gesteld.

Reactie 5:

Wil Struike, 27-04-2016: Ik herinner mij dat ik in de jaren 50 met een buurjongen, Jos Hopman, naar dit kerkje ben gefietst. Hij was bij de verkenners van de Lourdesparochie?
Het was in de week voor Pasen en in het kerkje was het steenkoud. De verkenners kregen een voetenwassing. Ik moest gelukkig alleen toekijken. Daarna kregen wij in een soort huiskamer iets warms te drinken, dit was ook hard nodig.
Reactie 6:

Particulier, 27-04-2016: Rond 1952 is het kerkje door de verkenners, o.a. door de Mgr. Hamergroep uit de Maria Geboorte parochie aan de Berg en Dalseweg, letterlijk uitgemest.
Reactie 7:

Adri Saltzherr, 26-09-2019: Het kerkje is prachtig gerestaureerd de afgelopen jaren. Zie kerkjevanpersingen.nl. Ik heb er 5 jaar geleden nog een St. Jorismis bijgewoond op 23 april (St. Jorisdag).
Reactie 8:

Peter Arisz, 15-07-2021: Dit kerkje in Persingen was steevast ons eind doel bij het dauwtrappen op Hemelvaartsdag met de St. Paulusgroep. Voor dag en dauw verzamelden we en na een gezellige wandeling door de polder eindigden we hier. Daar werd de mis gehouden en enige feestelijkheden gehouden. Mooie tijd

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: