schilderij

<- Back | Index

Dit schilderij wat uitgereikt werd bij de opening in 1940 is in ons bezit. Is dit nog wat waard?

Ingezonden door Teunie Roos-Schouten, toegevoegd 08-02-2021

Reactie 0:

Teunie Roos-Schouten, 08-02-2021: Schilderij Swift
Reactie 1:

Rob Essers, 09-02-2021: In de beschrijving van archieffoto F26739 (datering 18/11/1940) staat: "Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de Swift Schoenenfabriek biedt dhr. J. van Veggel namens de Nijmeegse schoenwinkeliers een schilderij aan de directie aan. Het schilderij is gemaakt door de Nijmeegse kunstschilder In den Bosch, en stelt voor op de achtergrond de Swift fabriek; op de voorgrond een Russische windhond, een Barsoi. De directeur van Swift, dhr. Biessels, is de bedenker van de Barsoi als logo voor het schoenenmerk. De Swift bezat ook enkele Barsois die in kennels bij de fabriek gehuisvest waren en die als mascotte meeliepen met de Swift fanfare als deze ergens optrad".

Andere werken van de Nijmeegse kunstschilder In den Bosch heb ik niet aangetroffen. Op basis van de gegevens uit de adresboeken ga ik ervan uit dat het om B.J. in den Bosch gaat.

"Bosch, B. J. in den, kunstschilder, Mariënburgschestraat 11" (adresboek 1936)
"Bosch, B. J. in den, Dir. eig. recl.-studio „Bos”, Mariënburgschestraat 11" (adresboek 1938)

Bernardus Johannes in den Bosch werd op 17 augustus 1900 in Nijmegen geboren. Hij had dezelfde voornamen als zijn vader. Op 17 augustus 1923 trouwde hij in Nijmegen met Johanna Maria Elisabeth de Graaff. Volgens de huwelijksakte waren vader en zoon huisschilder van beroep. Mogelijk hebben de Nijmeegse schoenwinkeliers de reclame-studio „Bos” ingeschakeld. Na de Tweede Wereldoorlog woonde B.J. in den Bosch op het adres van Welderenstraat 3 en daarna Groesbeekseweg 378.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: