Image173.jpg

<- Back | Index | Next ->

Image173.jpg

Reactie 1:

Arjen W. Kuiken, 28-06-2015: Deze foto is genomen op de wegsplitsing: Voorstadslaan, Waterstraat en Marialaan. Kijkend in de richting van de Waterstraat. Links is het hek te zien van de voortuin van een van de twee woonhuizen die daar toen stonden. De wegsplitsing was toen niet verhard. Bij regen een modderpoel. De huizen stonden waar nu de rotonde ligt. Zie ook foto 231.
Als je kijkt op: Beeldbank/plattegronden/1930-heden en dan Nijmegen 1942 - zie je de twee huizen liggen, recht tegenover de Marialaan:

Ik heb daar veel gespeeld. De wegsplitsing werd in 1948 verhard. Dit ter ere van het bezoek van Juliana en Bernhard aan Nijmegen. Deze maakten een rijtoer door Nijmegen en kwamen daar ook langs. Er mocht natuurlijk geen spat modder op die mooi gepoetste wagens komen. Mijn vader, die er dagelijks langs moest naar zijn werk bij de Centrale, maakte daar de nodige "opmerkingen" over, als je begrijpt wat ik bedoel.
Wanneer de huizen precies zijn afgebroken weet ik niet.
Reactie 2:

Rob Essers, 29-06-2015: Naast Villa Aurora, Waterstaat 1, is in of omstreeks 1927 een dubbel woonhuis gebouwd. Waarschijnlijk zijn Waterstraat 3 en 5 in 1964 tegelijk met Villa Aurora afgebroken om plaats te maken voor de Industrieweg. De oneven nummers in de Waterstraat beginnen sindsdien bij huisnummer 7.
Reactie 3:

Nico Rits, 03-07-2015: tussen de 2 militairen staat een huis waar drie gezinnen in gewoond hebben. o.a. Toon Bosman.
De huizen achter de fietsende vrouw zijn van de Waterstraat 10 12 14.
Op 10 woonde fam Rits, op 12 de fam Meeuwissen, op 14 fam Hilten.
Ik weet dit omdat ik op 10 geboren ben en nog kan herinneren de zandweg met zijn kuilen en plassen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: