04

<- Back | Index | Next ->

04.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Hylke Roodenburg: Ik weet zeker dat dit de Broerstraat is. Het huis in het midden (waar 4 mensen door de etalage naar binnen staan te kijken) staat op de hoek met de Beynumsgas en is het geboortehuis van Petrus Canisius. Ik meende de winkelpui met die grote hoekpilaster te herkennen (!) Later gecontroleerd met een foto van het huis in het boek 'Nijmegen, een geschiedenis in foto's', blz. 16 rechtsboven.

Vraag:

Wie weet er meer te vertellen over de winkels op deze foto?

Reactie 2:

Ronny Kalkman: het is inderdaad de Broerstraat. "foto genomen vanaf (richting) Burchtstraat". Je ziet aan de overkant een doorloop, dat was een steegje naar een andere smalle winkel straat (zoals de burchtstraat) en tevens de achteringang van V&D en de Hema. Links van de foto (net niet meer in beeld) was een bioscoop "Chicago" maar door de oorlog mocht die naam niet meer??? en werd dat het "Centrum Theater".

 

Reactie 3:

Dick Jacobs, 17-06-2021: In deze winkel heeft de chique Huishoudelijke artikelenzaak van Pollmann gezeten. De zaak is later verhuisd naar de hoek Grote Markt/Stikke Hezelstraat.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: