28

<- Back | Index | Next ->

28.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Hans Arts: Wat we hier zien is een kijk op de resten van de Molenstraatskerk (Canisiuskerk) en dit is mogelijk omdat het hele stuk van de korte Molenstraat (links) verdwenen is. Links is nog net de hoek van de Korte Nieuwstraat te zien.
Er is een foto van de Broerstraat waar het pand met de twee balkons, en het pand met de vele gestucte banden in het metselwerk (links op de foto, de onderpui is verbouwd) duidelijk te herkennen is. Wat meer omhoog in de Broerstraat (op de foto links) staat een pand met een klokgevel en dat is de andere kant van de Korte Nieuwstraat maar staat net niet op de foto.
En waarschijnlijk aan de puinhopen te zien niet lang na het bombardement '44 ,aan de rechtse kant licht zelfs nog puin in het portiek.

Reactie 2:

Ria van Eldonk-Kersten .Dit kan de Petrus Canisius Kerk aan de Molenstraat niet zijn, want de Molenstraat kerk had twee torens aan de voorkant die door de Duitsers na het bombardement zijn omgetrokken. Naast de Molenstraat kerk zat de grüne Politzei in het Oudburgergasthuis aan de Molenstraat.

Reactie 3:

Hylke Roodenburg: Hans Arts heeft gelijk: het is de Molenstraatskerk: de twee torens zijn hier door het bombardement verwoest.
De foto is gemaakt na het bombardement op 22 februari 1944 en de bevrijding op 18-20 september 1944: de huizen aan de Broerstraat (links en rechts op de foto) werden namelijk tijdens die bevrijding door de Duitsers in brand gestoken.

 


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: