51

<- Back | Index | Next ->

51.jpg

Bremstraat vanaf Floraweg

Dit zoekplaatje is opgelost (alleen een exacte datering ontbreekt), maar uw aanvullingen zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Wim van Maassen: Dit is de Bremstraat in de Wolfskuil. Deze huizen stonden er nog voor de afgelopen jaren gesloopte huizen. De straat waar je tegenaan kijkt is de Mosstraat, ook gesloopt.
Ik heb deze foto ook al gezien op het Archief. Daar zat ie in de la Wolfskuilseweg. Helaas had ik toen geen tijd om dit door te geven.

Reactie 2:

Geer Plönes: Hr. Wim van Maassen, ik heb geen enkel herkenningspunt kunnen ontdekken in de straat die u de Bremstraat in de wijk Wolfskuil noemt. Vreemd vind ik namelijk de donkere vlek links midden boven de woningen. Een beboste heuvel ? En zo ook de tuintjes aan de voorkant van de woningen links. In mijn herinnering heb ik deze nooit gezien, maar mogelijk daarop toen niet gelet. 
Vanaf 1937 tot 1948 heb ik in mijn prille jeugd aan de Wolfskuilseweg no 78 gewoond. Dus de hele wijk was ons speelterrein. Omstreeks de jaren 50 zijn alle woningen in o.a. de Bremstraat en de Mosstraat afgebroken en er is toen nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Ook deze woningen zijn inmiddels weer gesloopt. Zo ook alle huizen tussen de Wolfskuilseweg en de Distelstraat. Er is een hele nieuwe gedeelte van de wijk in herbouw ontstaan.

Reactie 3:

Wim van Maassen: Hr.Plones hierbij een uitsnede van een luchtfoto van de Wolfskuil uit 1949, tel de verspringingen van de daken maar,de huisjes aan de linkerkant vanaf de Floraweg hadden wel degelijk tuintjes,net zoals deze huisjes aan de Ericastraat. De donkere vlek links boven de huisjes lijken mij ook gewoon een donkere vlek (de foto is niet bepaald van een goede kwaliteit,waarschijnlijk ook niet zo oud als ie lijkt ,mijn inziens eind twintiger begin dertiger jaren).

Reactie 4:

Geer Plönes: Hr Wim van Maassen, ik heb uw reactie op mijn mail gelezen. En zo ook een afdruk van de foto Bremstraat gemaakt om deze aan enkele deskundige broers in mijn familie te laten zien. Unaniem zijn zij het er over eens dat uw versie klopt. De bewuste foto is in lang vervlogen tijden vanaf de Floraweg richting Mosstraat genomen. Hartelijk dank voor de bijgaande luchtfoto van de Wolfskuil.

Reactie 5:

Ben Giesen: Dit is inderdaad de Bremstraat. De foto is genomen vanaf de Floraweg. Uiterst links op de foto is de muur van ijscoman Hendriks te zien. Aan het eind van de straat wordt deze gekruist door de Mosstraat.

Reactie 6:

Wim van Maassen: Reactie op de Hr.Giesen, de muur links is zeker niet van ijscoman Hendriks, deze was gevestigd op de hoek Ericastraat/Floraweg, en was er ook nog niet in de tijd dat deze foto is genomen.

Reactie 7:

Orlando Leenders: Volgens mij is dit ook niet de Mosstraat, ben er als kind veel gekomen en heb er radiogidsen o.i.d. bezorgd. Ik kan mij echter ook geen voortuinen aan de Mosstraat of Ericastraat herinneren. Mijn tante woonde Ericastraat 56 en daar waren zeker geen voortuinen.

Reactie 8:

Marcel Degen: Ik laat hier een foto zien die gemaakt is tijdens dezelfde vlucht in 1949, alleen is deze vanuit een andere hoek genomen. Op deze foto zijn overduidelijk de hekken en erf-afscheidingen van de voortuintjes te zien aan de westzijde van de Bremstraat. Het zelfde geldt voor de woningen aan de westzijde van de Ericastraat, deze hebben ook voortuintjes.
Ook het schuurtje met het platte dak, links op de foto, achter de hoekwoning (Floraweg-Bremstraat) is duidelijk te herkennen.
De hogere 2 verdiepingen huizen waar je tegenaan kijkt als je de Bremstaat uitloopt, staan in de Mosstraat.

Reactie 9:

Henk Ockers: Dit is 100% de Bremstraat, links op de hoek van Floraweg en Bremstraat heeft de familie van Perlo gewoond.

Reactie 10:

Gerard Centen, 25-08-2013: Ja dit is de Bremstraat. Ik ben opgegroeid in de Wolfskuil, Mosstraat no 1 en na de oorlog Varenstraat 52. In de Bremstraat woonde gezinnen met veel kinderen, als er kinderen waren in de Bremstraat die gingen voetballen dan was dat bij VV Krayenhoff, want het veld dat lag pal achter de Wolfkuilseweg, bekende namen uit de Bremstraat waren fam Kop of Kup, fam Gabriel, fam Buffalo, met twee knappe dochters, fam Ribbers en fam van Balewijk. De Bremstraat was een vruchtbare en kleurrijke straat gelegen tussen de Floraweg en de Mosstraat.

 

Reactie 11:

Hans Liebers, 16-08-2014: In de Bremstraat woonde Fam Kup en Fam Jaspers later verhuist naar de Distelstraat.
Reactie 12:

Arie van den Anker, 15-11-2018: Nu Orlando, er waren wel zeker voortuintjes in de Mosstraat. Ik heb er zelf in de jaren 60 gewoond op nummer 16 en wij hadden wel zeker een voortuintje, niet groot maar het was er wel.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: