62

<- Back | Index | Next ->

62.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

H.v.d. Veer: Hallo daar in Nijmegen. Ik heb deze kiek aandachtig bekeken. Het is in ieder geval net voor mijn tijd! Ik doe een gok. Het is waarschijnlijk Rotterdam (toen). Als dat zo is, dan zijn er maar twee lokaties mogenlijk. n.l. de aanleg van de Waalhaven of in de buurt van de v.m. scheepswerf van Piet Smit in R.dam Zuid. Ik hou het op de Waalhaven, gezien de stalen constructies, links bovenaan, met hijskranen daar op gemonteerd! Dat is bijna zeker de scheepswerf R.D.M op de Heyplaat aldaar.
Verder op de achtergrond (rechts) zie je daar, voor die tijd, grote zeeschepen alsmede nog een zeilschip en industrieele aktiviteiten. Op de voorgrond zie je de aanleg van de vele piertjes in de Waalhaven. Het is maar een gok! Want het kan ook zelfs A.dam zijn! Het is in elk geval in een groot havengebied.
Verder veel sukses met zoeken!

Reactie 2:

Theo Binnendijk: H. vd. Veer noemt Amsterdam als mogelijkheid, en inderdaad; het is AMSTERDAM. Rechts achter ligt inderdaad een groot zeeschip in de haven. Er zijn te weinig aanknopingspunten om de foto precies te lokaliseren, maar ik vermoed dat het terrein links ook nog bij het NDSM terrein hoort. (door naar foto 63)

 


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: