73

<- Back | Index | Next ->

73.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Marcel Degen: Je kijkt hier richting Wolfskuil. Om precies te zijn de Floraweg, Klaverstraat. Deze foto is genomen vanaf de De Looimolen (1760). Aan de nauwelijks ingerichte voortuintjes zal de foto eind ‘40er jaren gemaakt zijn. Ter aanvulling een luchtfoto uit 1949 van hetzelfde plaatje. Bron: Oud Nijmegen vanuit de lucht – drs. Melchior de Grood – foto’s: KLM Aerocarto

Reactie 2:

Hen Daams: Dit is de Wolfskuil met op de voorgrond de Floraweg, achter het witte huis de Klaverstraat. In het witte huis heeft een tijdje een bakkerij gezeten. Deze foto is genomen vanaf de Looimolen.

Reactie 3:

Wim van Maassen: Het witte huis op de foto was "Ons Nestje", of dat de officiele naam was weet ik niet zeker, maar zo stond 't wel bekend in de buurt, op die plek ligt nu Dierenweidje "Kobus" als onderdeel van 't Florapark.

Reactie 4:

Jaap Mooi: Het is inderdaad uitzicht op de wolfskuil, het witte huis is inderdaad ons nestje, het is een pension geweest want wijlen mijn vader is hier in de kost geweest toen hij in de beginjaren van 1930 van Assen naar Nijmegen verhuisde voordat wijlen mijn moeder naar hier kwam om zich bij mijn vader te voegen. Een leuke anekdote weet ik nog van hem dat onder de pensiongasten er een was die met de anderen een weddenschap zoveel mogelijk boterhammen eten organiseerde.
Na die tijd verhuisden ze naar de Jan van Galenstraat waar toen de nieuwste woningen werden gebouwd.

Reactie 5:

Theo Wijlemans: Het is inderdaad de Looimolenweg, ik heb zelf naast de molen gewoond en in het witte huis beneden zat toen ik jong was bakker Visser, die later met zijn vrouw en kinderen naar ik me meen te herinneren naar Australie zijn gegaan, waar hun zoon Theo is verongelukt.

Reactie 6:

Gerard Damen: Ik denk dat dit de Floraweg is. De witte villa aan de voorkant zou dan zijn ,,ONS NESTJE." Hier woonde dan de familie Vissers die destijds een bakkerij hadden aan de Graafseweg tegenover de Rozenstraat, iets voorbij de voormalige ingang van de RK. Kerk Thomas a Villanova.

Reactie 7:

Frans Savelkouls: In de jaren vijftig was in Ons Nestje het bakkersbedrijf Ditters gevestigd. De drie huizen links tegenover Ons Nestje werden bewoond door de families Geurts, Dankers en Lucassen. Ons gezin woonde iets verder naar links, niet meer op de foto zichtbaar.

Reactie 8:

Jan van Maassen.Het laatste gezin wat er in ons nest heeft gewoont is volgens mij de Familie Hendriks geweest.

Reactie 9:

Frank Hendriks: ja, inderdaad de laatste fam. die in het huis ons nestje gewoond heeft is de fam. Hendriks. Wij hebben daar een hele leuke en gezellige tijd gehad. Jammer dat het huis afgebroken moest worden. Maar de mooie herinneringen blijven altijd bestaan.
zoon frank hendriks.

Reactie 10:

Albert Visser: Ja dit huis aan de hoek vand Looimolen Weg en Flora Weg, is "ons Nestje". Mijn vader had een bakkery daar van 1952 tot het einde van 1955. De bakkery was aan de achterkant van het gebouw. Hij huurde ook veel bakfietsen en was machines uit.
In January 1956 onze family emigreerde naar Western Australia. Mijn vader, zijn naam is Theo, was in 1963 gestorven in Melbourne aan kanker.
Mijn moeder was in Adelaide gestorven in 1996.
En all de vier zonen zijn nog steeds in leven. De oudste zoon Albert is in Western Australia end de andere zonen, Fred, Piet en Theo wonen in de omgeving van Adelaide in Zuid Australia.

Redactie: elders op Noviomagus.nl is meer over deze bakkerij geschreven door Albert Visser en zijn broer Peter Visser.

Reactie 11:

André Janssen, 20-06-2010: Deze foto heeft wel iets met de bakkerij aan de Floraweg te maken. Met enige moeite is op de foto dat adres nog wel te lezen. De foto zelf is gemaakt in de Brederostraat. Wij woonden daar op nummer 49. Mijn vader (Hans Janssen) was bakker bij bakkerij Ditters aan de Floraweg. Verder is op de foto nog een broer (Guus) van mij te zien. Ikzelf ben die kleine.

Reactie 12:

Joop Hermsen, 05-04-2012: Een stukje verder naar links licht de kamperfoeliestraat, daar heb ik van 1953 tot 1974 gewoond, onderaan op nummer 64. Naar boven toe staat de looimolen

Reactie 13:

Odile Ditters, 05-01-2016: Inderdaad huize Ons Nestje, wij hebben er jaren gewoond van 1955 tot midden jaren 70. Ik ben nog vandaaruit getrouwd. Het was een leuke tijd met veel vriendjes en vriendinnen in de buurt. Hans Janssen kan ik mij nog goed herinneren, hij werkte inderdaad voor mijn vader.
Reactie 14:

Gerard Centen, 13-07-2017: ja, ik kan mij dat statige herenhuis ONS_NESTJE herinneren voor en in de oorlog 1940-1945 op de hoek Floraweg–Looimolenweg (wij noemden het de Meulendiek). De Floraweg dat was toen nog een zandweg, waar ik als jongetje iedere dag naar school liep, Dominicusschool Koninginnelaan, en terug.
Tegenover ONS_NESTJE dat was allemaal akkerbouw. De buurman tegenover ONS_NESTJE was Kees Engkelaar, ijscoboer en vanaf dat huis was alles akkerbouw tot aan de Nieuwe Nonnendaalseweg. De bewoners van ONS_NESTJE zijn heel verschillend, in die tijd was daar weinig contact mee, de bekendste voor mij is de laatste bewoner Frans Hendriks, zoon van de Rooien Miene uit de Varenstraat. Ik heb nog met hem gevoetbald bij Krayenhoff, ook nog met zijn oudere broer Cor (de blauwe). Van Cor en Frans heb ik nog een elftalfoto.
Maar wat is het toch jammer dat ONS_NESTJE, een pand statig en met een geschiedenis, lullig gesloopt is.
Reactie 15:

André Janssen, 21-02-2021: Grappig weer: een kleine wereld.
Ik blijk te wonen in hetzelfde appartementencomplex (in Dieren) als waarin een kleindochter van de eerste bewoner en bouwer van “Ons Nestje” woont. Haar opa Maas zou het gebouwd hebben. Die opa is afkomstig uit de Achterhoek.

NB: ik ben dezelfde André Janssen als in een voorgaande reactie met de bakfiets.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: