Boog

Toegangsboog tot het Glashuis:

Tussen Lange Hezelstraat 58 en 60 ligt het Glashuis, een smalle steeg die naar de 15de-eeuwse Sint-Jacobskapel leidt. Boven de ingang van de steeg hangt een houten boog uit omstreeks 1900. Oorspronkelijk droeg deze het opschrift ‘Stalhouderij Joh. Roos’, later stond de naam van de steeg erop vermeld. Kort na 2005 is het bord overgeschilderd.

 

Reactie 1

Tom Polman, 18-06-08: Heeft het pand Lange Hezelstraat 58 ooit bekend gestaan als het huis met de blauwe stoep? Op de begane grond, tegen de achtergevel, stond ooit een wandschildering van de Hezelpoort. Is dit ook verdwenen of onbekend?

Reactie 2:

Polmanjongman, 01-07-08: betreffende de foto van de toegangsboog tot het Glashuis: Het houten bord tussen de panden Lange Hezelstraat 58 en 58a (het cafe " de Gouden Leeuw ") van de stalhouderij was voorzien van een paardenhoofd op ware grootte. Materiaal van waarschijnlijk steen of gips. Het is begin vijftigerjaren met donderend geraas op het trottoir terechtgekomen en heeft op wonderbaarlijke wijze geen passanten getroffen .


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: