Noviomagus Specials

Specials

Incidenteel besteedt NOVIOMAGUS.NL speciale aandacht aan een bijzonder project. Hieronder ziet u daarvan een overzicht. Staat u of een van uw eigendommen op een foto en wilt u dat liever niet, neem dan contact op met: Henk Kersten, Stichting Noviomagus.nl

Alle foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd.

Veel kijk- en leesplezier!

 

Plein 1944, ooit hét visitekaartje van de wederopbouw gaat op de schop. Onder de bestrating zoeken archeologen naar meer dan 2000 jaar Nijmeegse geschiedenis. Vinden ze een Romeinse weg, de middeleeuwse stadsomwalling, of resten van een stadspoort? Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis zet met ‘De Verborgen Wereld van Plein 1944’ het volle licht op het bijzondere verhaal van deze plek. meer>>

De gemeente Nijmegen heeft ons initiatief omarmd om alle gevelstenen binnen de gemeente te inventariseren. Via de gemeentelijke website en op de gemeentelijke pagina van weekblad De Brug worden alle bewoners van panden met een gevelsteen verzocht mee te doen met de inventarisatie. Extra informatie vindt u hier >>

Gevelstenen-inventarisatie Nijmegen

Ook in 2006 maakten we een eigen pagina over de Open Monumentendag en -nacht. 

In 2005 vierde Nijmegen haar 2000-jarig bestaan; hét moment voor een tijdsdocument, Stadsbeeld Nijmegen, waarin álle Nijmeegse straten zijn gefotografeerd door een groep van enthousiaste vrijwilligers. Nijmegen in 12.500 foto's, een uniek project.

Stadsbeeld Nijmegen

Vanaf 12 oktober 2003 hebben we het nieuwbouwproject Ooijzoom gevolgd. Eerst middels een twee-wekelijkse foto-update over de bouwvorderingen, later door incidentele fotoplaatsingen. Dit alles tot 01-10-2004.

Evenals vorig jaar verzorgt Stichting Noviomagus.nl op 11 en 12 september de website van de Open Monumentendag.

Op verzoek van, en in samenwerking met, het bureau Architectuur en Monumenten van de gemeente Nijmegen hebben we rond het weekend van 13 en 14 september 2003 ruim aandacht besteed aan de Open Monumentendag.

In deze special wordt vanaf april 2003 iedere maand een Nijmeegse boerderij onder de aandacht worden gebracht. Hierbij komen de geschiedenis van de boerderij, de veranderingen door de tijd (voor zover bekend) en het huidige gebruik aan bod. In veel gevallen zijn de bewoners geïnterviewd en hebben zij hun eigen kijk op het leven in een (vroegere) boerderij kunnen geven.

In februari 2003 wordt op verzoek van het bureau  architectuur en monumenten van de gemeente Nijmegen de in het Open Huis getoonde posterpresentatie van de Open Monumentendag 2002 op onze website geplaatst. Een en ander als voorloper voor de Open Monumentendag 2003 waar Noviomagus.nl op internet aandacht aan zal gaan besteden.

Dit project, geplaatst in december 2002, is van de hand van Hylke Roodenburg, tekstschrijver van Noviomagus.nl Het handelt over veranderingen in de stratenloop als gevolg van diverse omstandigheden in de geschiedenis van Nijmegen. 
Op 22 november 2002 presenteren we ons eerste eigen boek "Archiefbeelden Nijmegen". Een impressie van deze gebeurtenis.

Van maart tot mei 2001 tekent NOVIOMAGUS.NL voor de digitale verslaglegging van de verbouwing van het Hoogenboompand aan de Molenstraat te Nijmegen.
Op zaterdag 3 mei 2001 waren we met vele Nijmegenaren getuige van de vondst van een Romeinse grafkist aan de Burchtstraat in Nijmegen. NOVIOMAGUS.NL was erbij en publiceerde als eerste de foto's van deze bijzondere gebeurtenis op het internet.

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: