60

<- Back | Index | Next ->

60.JPG

Broerstraat na de bevrijding:

Hadden de Sint-Dominicuskerk en de winkels daar direct omheen het bombardement overleefd, ze ontsnapten niet aan de wraakzucht van de Duitse soldaten en de Hitlerjugend, die de overgebleven bebouwing aan de Broerstraat in september in brand staken. Dit is het beeld dat de Korte Molenstraat (vooraan) en de Broerstraat na de bevrijding boden vanaf de hoek Zeigelbaan-Molenstraat.
Links vooraan staat nog steeds het pand van Van der Werff. Vlak vr de Dominicuskerk staat het uitgebrande warenhuis van Van der Borg.

Klik hier voor een andere foto uit de Stars ans Stripes vanaf dezelfde locatie.

Broerstraat after the liberation:

Although the St. Dominicus Church and the shops directly surrounding it survived the bombardment, they did not escape the vengeance of the German soldiers and the Hitlerjugend, who burnt down the remaining buildings in Broerstraat in September. This is the aspect of Korte Molenstraat (in the front) and Broerstraat after the liberation from the corner Zeigelbaan-Molenstraat. 
In the left foreground, the building of Van der Werff can still be seen. Immediately in front of the Dominicus Church is the burnt-out department store of Van der Borg.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: