arbeiders

<- Back | Index | Next ->

arbeiders.jpg

Arbeiders Nimco schoenenfabriek, opgestuurd door Ton Nuijten.

REAGEER

Reactie 1:

Ton Verbeet, 08-11-2008: Hierbij nog wat meer informatie over de Nimco. Een krantenartikel met originele foto uit De Gelderlander van maandag 20 november 1961:

Ook nog een foto van de arbeiders van Nimco voor de deur bij de ingang Daalseweg 26. Herkent u mensen op deze foto, dan graag een reactie aan Noviomagus.nl

Reactie 2:

Ingrid Voss-Wildeboer, 10-11-2009: Erg leuk deze site, zo zie je nog wat van je roots. Mijn beide ouders komen uit Nijmegen en op deze foto, Nimco arbeiders, staat mijn opa onder het huisnummer rechts. De naam is Joh Wildeboer. 

Ps. Zijn hier nog meer foto’s van ?

Reactie 3:

Gerard Damen, 01-12-2009: Woonde John Wildeboer vroeger op de Broerweg? En was hij later schoenhersteller?

Reactie 4:

Wim Segers 02-01-2010: Naar aanleiding van de foto van de werknemers der Nimco-schoenfabriek, vraagt Gerard Damen, of de heer Wildeboer later schoenhersteller is geweest. Welnu, dit is inderdaad het geval. Hij had een eigen bedrijf(je) aan huis. Hij woonde in de Esdoornstraat op no 22, naast mevrouw (tante Jet) Kersten. Wij woonden op no 14.
De naam Damen komt mij niet bekend voor. Waar woonde Gerard Damen?

Reactie 5:

Ton Verbeet, 02-02-2010: Een reactie bij de foto van de arbeiders van Nimco voor de deur van de Daalseweg 26; mijn vader staat op deze foto staande als 4e van rechts.
Ik wil ook graag nog een foto plaatsen. Mijn vader Piet Verbeet bevindt zich op de foto als 2e van links.

Reactie 6:

Fer Hommersom, 16-03-2011: Op de foto waar Piet verbeet op staat is de rechtse man Theo Hommersom. Hij woonde eerst op de Dommer van Polderveldtweg 351, daarna in de Patrijsstraat 46 in Nijmegen. Namens zijn zoon bedankt!

Reactie 7:

H. van Gessel, 22-04-2012: Betreft de 1e afbeelding waarop 3 arbeiders van de Nimco schoenenfabriek, opgestuurd door Ton Nuijten ....

Bij de NIMCO kwam in juli 1946, aan de vooravond van de ‘fabrieksvakantie’, al het personeel feestelijk bijeen om op dat moment niet minder dan vijftien zilveren jubilarissen te ‘bejubelen’. Daar klinkt toch zeker wel iets in door -positief geformuleerd- van "honkvastheid, gemoedelijkheid en saamhorigheid." Onder de feestelingen die avond: de procuratiehouder, een Amsterdamse vertegenwoordiger, de magazijnchef, de chef ophalerij en .. 11 schoenfabriekarbeiders in de krant als ‘werknemers’ aangeduid. Hierbij de hierboven in het midden op die 1e foto staande en werkende H. Gielen, woonachtig op de Rijksstraatweg in Beek. Waar kwamen de overigen vandaan? Wel 8 jubilarissen uit Nijmegen, 2 uit Groesbeek en 2 uit Beek. Dus vijftien personen, 25 jaar bij dezelfde baas. In het geval van H. Gielen in hetzelfde kalenderjaar ook nog 30 jaar getrouwd. En ook een volgende mijlpaal, 10 jaar later, zou door hem en zijn vrouw en heel gebruikelijk zijn acht kinderen feestelijk gevierd worden. Maar hier nu op deze NIMCO-avond, geschenken van allerlei aard, terwijl de directie 'elkeen vereerde met de gebruikelijke enveloppe’ én ….. (dan wordt het raden voor wie -niet- ?!) .. voor een tiental, een gouden herinneringshorloge met inscriptie……” hetwelk natuurlijk buitengewoon door de jubilarissen werd geapprecieerd”. Huldigende woorden van verschillende zijden geuit terwijl in de loop van de voortreffelijk verzorgde feestavond de jubilarissen in toepasselijke coupletten bezongen werden...... !!

Reactie 8:

Ton Verbeet, 07-07-2012: Nog enkele foto's van jubilarissen van de Nimco, alleen de heer Gielen is me bekend: op de foto a staat hij 1e van links, op foto b 3e van rechts, niet op foto c (Nimco en Astra), wel op foto d 4e van rechts (klik op een foto voor een vergroting).
Groetjes, Ton Verbeet.

Foto ON11-Rx08a WELKE Nimco-jubilarissen WANNEER (genummerd van links naar rechts)
1: 2: .. Gielen3: 4: 5:

Foto ON11-Rx08b WELKE Nimco-jubilarissen WANNEER (redenaar en zittende personen vlnr)
1: 2: 3: 4: 5:
6: 7: 8: .. Gielen9: 10:

Foto ON11-Rx08c WELKE Nimco-jubilarissen WANNEER (van links naar rechts)
1: 2: 3:

Foto ON11-Rx08d WIE bij 50 jaar Nimco in 1954 (nummertjes? klik op de foto)
1: 2: 3: 4: 5:
6: 7: 8: .. Gielen9: 10:
11: 12: 13: 14: Peter Mulder15:
16: 17:

Reactie 9:

Hans Wildeboer, 21-11-2015: hoi Gerard Damen, mijn opa Joh. Wildeboer heeft niet op de Broerweg gewoond maar in de Esdoornstraat en daar had hij een werkplaats achter het huis en daar was hij schoenhersteller.
Reactie 10:

Titia Meerman, 11-12-2020: Foto ON11-Rx08d is waarschijnlijk genomen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Nimco in 1954. Nummer 14 is Peter Mulder uit Groesbeek (Cranenburgsestraat). In 1964 is hij onderscheiden voor 40 jaar in dienst.

Redactie: Waarvan ken je hem? Zou het ook bij zijn 30-jarig dienstverband kunnen zijn, of werd dat niet gevierd?
Titia: Peter Mulder is de opa (van moeders kant) van mijn partner Pieter Thissen. Na het overlijden van zijn ouders heb ik meegeholpen om een digitaal fotoboek samen te stellen van de familiefoto’s. De foto zat in het familiearchief, ik heb alleen nu het origineel niet meer in handen, maar was zeer waarschijnlijk niet gedateerd. Wij dachten dat het geen jubileum van werknemers was maar het 50-jarig bestaan van het bedrijf zelf. We vonden de opstelling met de twee zittende directeuren (?) opvallend. Nu ik alles weer doorkijk twijfel ik wel aan het jaar, pas in 1915 werd er zelfstandig gestart met het vervaardigen van kinderschoenen, dus het kan ook het 40-jarig bestaan van het bedrijf zijn. Half jaren 50 lijkt wel waarschijnlijk als we Peter Mulder vergelijken met andere foto’s waarvan we de datum wel exact weten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: