img003.jpg

<- Back | Index | Next ->

Foto ON0295-MULO Klokkenberg WANNEER WAAROM (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: .. Maters?2: 3: 4: 5:
6: 7: 8: 9: 10:
11: Jan Tap12: 13: Henk Zonnenberg14: Wim van der Merwe of .. Hoose?15:
16: 17: 18: 19: 20:
21: 22: 23: 24: 25:
26: 27: 28: 29: 30:
31:

Klokkenberg Mulo. Henk Zonnenberg, 2e rij van boven, 2e van links. Wie herkent er mensen?

Collectie: Henk Zonnenberg

Reactie 1:

Brigitte de Looze: De leraar is het hoofd van de school MULO KLOKKENBERG Hugo de Grootstraat te Nijmegen. Meisje links bovenaan is Maters? Middelste rij derde van links heet HOOSE?

Reactie 2:

Cor van den Hoff, Kingston Tasmania Australia: leeraar !!!!!!! Jan Tap !!!! lange jan namens de leerlingen. Ik zat op de mulo in de jaren 1949-1954, eerst in de meisjes hbs op de Wedren tot dit gebouw in de Hugo de Grootstraat kaar was. Duitse leeraar bijnaam de big reed een Harly Davidson later een Matchless motorfiets. Nederlandse leeraar Koopman, gaf mij een draai om de oren maar zijn arm schoot uit de schouderkom.!!

Reactie 3:

Ruud Montauban, 30-12-2014: natuurlijk waren er meer slachtoffers op die school, zoals ondergetekende.
Van de leraren wat namen: Van Kralingen Frans, Wardekker Duits, Van der Meer (bijnaam Loetka) wiskunde nu ja, Harsema Nederlands, Cooman duits voor de beginners, Klein Haneveld biologie en scheikunde.
Ook ik ben op de Bijleveld singel begonnen, herinner me daar de concierge Van den Ham die we leuk op tilt konden zetten en dan kwam hij geheid uit zijn portiersloge stieren. Cor van den Hoff herinner ik me als een pukkelige jongeman die al verkering had (lag dus mijlen voor op ondergetekende die niet naar de meiden dorst te kijken).
Leerlingen: Henk Japing, Kees Schippers, Wim Remie, Joop Lekatompessie, Liesje .. (ook Ambonnese), De Vermeulen, Mieke Thijssen, Emy Yff, Gerda Hardeman.
Nu ik nog eens naar de foto kijk zie ik behalve de Heer Tap hoofd der school die ook muziek gaf (met blokfluit) -onvergetelijk optreden waarbij de zever uit zijn fluit liep, want koud en van bakeliet dus condens en zever die Toon Muller op zijn hoofd kreeg, wat hij niet zo fijn vond. Gevolg: klappen van Heer Tap die ongeveer 1m90 was en zei: God heeft me grote handen gegeven om brutale jongetjes af te straffen.- Zoals gezegd meen ik ook ene Wim van der Merwe te herkennen die ik me nog herinner van de Hazenkamp lagere school (middelste rij derde van links).
Vlakbij het Bovenhuis van heer van Kralingen die tegenover de school in de Hugo de Grootstraat woonde, was een begrafenisondernemer die toen nog met schitterende vooroorlogse zwarte Packards reed en niet te vergeten de dame die een van de oudste beroepen uitoefende en in de Tenhoetdwarsstraat woonde. Ik herinner me de Amerikaanse matroos die al in een oud Olympiaatje reed en daar vaste klant was, oelala en ga maar na. Zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Hoop eigenlijk wat schoolgenoten (eigenlijk maar een raar woord want er werd weinig genoten althans in mijn optiek) om wat herinneringen op te frissen, wel ik zie het wel komen of niet ..
groetjes Ruud Montauban
Reactie 4:

G.J. Tap, 12-05-2019: Leuk om een foto te zien waarop mijn vader staat. Van welk jaar is deze foto?
Mijn vader was druk geweest met de bouw van het nieuwe schoolgebouw op het terrein dat was vrijgekomen door de brand van de woningen aangestoken door de duitsers bij de bevrijding van Nijmegen.
Misschien heb ik nog foto's van die tijd (foto archief van mijn vader)

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: