nijmegen30.jpg

<- Back | Index | Next ->

nijmegen30.jpg

Misschien wel het vreemdste bouwwerk dat Nijmegen heeft gekend was het neogotische stadskasteel ‘Bat-Ouwe-Zate’, dat gasmagnaat F.J. Hallo in 1858 liet bouwen aan de Lindenberg. Het gebouw werd in 1914 als klooster in gebruik genomen. De ingang lag aan de Strikstraat, die op deze foto links te zien is. Rechts loopt de Lindenberg steil naar beneden, naar de Waalkade.
Deze foto dateert uit de periode 1944-1955: de in 1955 gesloopte sociëteit Burgerlust (uiterst rechts) staat er nog, op de plaats van de Valkhofkazerne (in september 1944 verwoest) een groot gat gaapt.

info over gebouw

Collectie: Henk Linders

Reactie 1:

Truus van Leeuwen Roos, 10-06-2015: Ik heb nog bij de zusters van hallo mijn eerste heilige communie lessen gehad moet de jaren 1947 zijn geweest. En later gingen we er savonds na toe en werd er ons hand werk geleerd, doosjes maken uit oude annzicht kaarten. En liep vaak de Lindenberg af, soms lagen er noten op de straat, die waren van die bomen gevallen.
Reactie 2:

Barbara Driessen-Peters, 04-07-2015: Ik kan mij wel herinneren dat ik vroeger ook naar de zusters van Hallo ging. Alleen was dat op de Oranjesingel, zal ongeveer 1951-52 zijn geweest.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: