002-1.jpg

<- Back | Index | Next ->

002-1.jpg

Rob Geurts: Ik heb copie van een copie gemaakt, deze foto heb ik al een tijdje in mijn bezit,maar ik ben bang dat hij voor plaatsing niet scherp genoeg is. Als dat wel zo is dan zou ik graag willen weten of er iemand is die van deze foto iemand herkend. De foto is gemaakt rond 1942 in de Kwartelstraat.

Collectie: Rob Geurts

Reactie 1:

Toon Peters, 05-07-2017: volgens mij staat 2e van rechts Gijsbert van Afferden. Die voetbalde bij NEC jeugd.
Reactie 2:

Jan Geurts, 16-03-2021: Hallo Naamgenoot. ik heet Jan. Dit is de tweede maal dat ik iets over de Kwartelstraat tegen kom. Ik dacht reageer maar eens. Mijn helaas overleden partner Rie Frazer heeft daar gewoond op nr 24 ik denk van +/-1934 tot 1948. Haar moeder was Sientje Bisschop.
Op het einde van die rij woonde Fam. Bongers. Zijn vrouw en Sien waren zusters. Die Fam. Bongers waren een van de eerste die er kwamen wonen, die huizen waren pas gereed (nu inmiddels weer gesloopt en vernieuwd). Dit zijn de paar huizen zonder tuin.
De foto is net niet scherp. Het lijkt mij een hele Familie. In die buurt woonde ook een Fam. Koenen maar die hadden geloof ik 15 kinderen. Mijn partner en Mina Koenen waren vriendinnen.
Wim Koenen is toen een matrassen fabriek begonnen in die zijstraat. een oom van mij woonde er ook Betty Lakenberg. Wijnant. Gellie, voetballer.
je ziet ook net niet een huisnummer. de vrouw met het kind heeft iets weg van mijn partner toen. moet daar toevallig bij geweest zijn. zij was in 42 al 19jaar .maar dit lijkt me een hele fam: te zijn. Ik heb 2foto,s een van de voor kant en van de achterkant van de Kwartelstraat. Als ik ze kan vinden laat ik ze hier bij zetten.als me weer iets te binnen schiet hoor je weer van mij .Groetjes Jan Geurts.
Reactie 3:

Jan Geurts, 23-03-2021: Foto's Kwartelstraat.


a. Kwartelstraat vanuit de Spreeuwenstraat in 1935-36


b. Dit is Kwartelstraat 24 waar mijn partner heeft gewoond. Foto v.l.n.r. Marie Bongers-Bisschop met haar dochter Annie, Nel Bisschop, Sien Bisschop, en Marietje Frazer. rond 1935-36.
Op 22 met die mooie plantenrekjes woonde een Fam. Geurts. (geen familie van mij). Marietje vond haar altijd een knappe mondaine vrouw. Mijn Rie was nooit jaloers, vond dat prachtig was zelf ook zo. Haar moeder was altijd jaloers op haar buurvrouw. Die buren hadden ook een kostganger en het verhaal ging... De buurvrouw heeft ook een kind gekregen dat wel erg op hem leek.


c. Achterkant van Kwartelstraat 24. Twee ooms van Rie Frazer, links Ome Jan Frazer, rechts Ome Kees Frazer, waren Amsterdammers. +/- 1950


d. Fam. Bongers. v.l.n.r. Annie, Marie, Piet en zoon Jopie +/- 1960, ze bewoonden het laatste huis, waren ook een van de eerste bewoners. Die huizen waren ook nog niet zo lang opgeleverd.


e. Kwartelstraat Piet en Marie Bongers-Bisschop 1945 bevrijding.
Ze hadden pakken van de Engelse militairen aangedaan, wat niet mocht want die jongens kregen daarvoor een berisping. Er stond toen een tent in de straat waar gedanst werd met bevrijders en buurtbewoners, die waren ook verkleed met wat ze nog hadden uit de oorlog. Mijn partner vertelde dat het net carnaval was.

Reactie 4:

Ruud Montauban, 21-07-2021: Foto e van Piet en Marie Bongers in "Engelse kledij"???
Dit lijkt me het tenue te zijn van Hollandse militairen uit de tijd van de mobilisatie.
Reactie 5:

Toon Peters, 22-07-2021: Beste Jan Geurts, ik heb jouw verhaaltje gelezen, en moet toch effe nadenken wat je zoal schreef. De fam. Bongers kende ik destijds, en ook de hele grote familie Coenen. Met een zoon daar uit, Adriaan, was ik bevriend. Een heel rustige jongen. Daarnaast richting Koninginnelaan woonde de familie Afferden met Gijsbert.
Maar wat niet meer uit mijn geheugen is en hopelijk heb ik het mis, dus pijnlijk voor jou, was de dood van jouw broertje die verongelukt is bij het demonteren van een granaat in de biezen. Die heette ook Geurts. Hij was op zoek naar kruit, uit de huls van een granaat. Daar maakten we zgn. vliegende bommen van. Kruit kwam uit de huls van een op scherp staande granaat.
Als ik jouw en je broertjes huis wil noemen waar jullie woonden, was dat links van de familie Coenen. Ik hoop dat ik het mis heb, maar zoiets vergeet je nooit.
Toon Peters, hoek Kwartelstraat/ Pastoor Zegersstraat
Reactie 6:

Jan Geurts, 05-08-2021: Hallo Ruud (Reactie 4), ik weet alleen dat dit vlak voor de bevrijding was. Want die hele buurt was vol Engelse en Amerikaanse soldaten. Waren ook bij mensen ingekwartierd.
Bij mijn vrouw haar ouders sliepen er 4? De ouders sliepen in de kelder en mijn vrouw heeft de hele oorlog in de voorkamer geslapen.
Die soldaten bleven een tijdje, gingen naar het front en kwamen terug om op adem te komen en wisselden dan. Er zijn ook een keer 2 niet teruggekeerd (gesneuveld).
Bij hun stonden ook grote tenten en oorlogsmaterieel in de straat, er waren toen geen Nederlandse militairen meer.
Ik denk dat het uitgaanstenue is geweest? ik kan ze het niet meer vragen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: