923-DeSwing1.jpg

<- Back | Index | Next ->

923-DeSwing1.jpg

Ik vond een foto van het pand discotheek de Swing in Nijmegen. Deze ben ik in jullie collectie nog niet tegen gekomen. 

Collectie: Christian Weijers

REAGEER

Reactie 1:

Henk Walner, 02-04-2009: De Swing was in de 70 jaren discotheek Tuftuf, dacht ik. Eigenaar Jan Genen.

Reactie 2:

Wim Stam, 23-01-2012: In de jaren '70 was het een disco en rollerdisco. Hiervoor was het een cafe en een hotel wat boven het cafe was. Aan de voorkant woonde Oma Cornelissen. Daarna werd het een nachtclub "HET VERGULDE PAARD" CHEVAL D'OR. Mijn zwager T. Cornelissen was de uitbater. Vlak daarnaast (links) was het oud burger gasthuis en het politiebureau.

Reactie 3:

Angelie McHugh-Gerrits, 06-02-2012: Al in de jaren 60 was dit de Tuf met daarachter de Schuur en de Stal. Heb vele leuke herinneringen. Via een gang kon je soms van de Tuf naar de Schuur en de Stal maar meestal moest je door de Vlaamse Gas.

Reactie 4:

Wout Ockers, 26-03-2012: Ja in de jaren 1960 en 1970 was het de Tuf Tuf eigenaar Jan Genen, in de jaren 70 overgenomen door Ben. W., en toen kreeg het de naam de Swing.

Reactie 5:

Wout Ockers, 28-03-2012: Ik wil nog even aan het vorige bericht toevoegen dat het na de Tuf Tuf ook nog Pietje Bel is geweest.

Reactie 6:

Ilona Geenen, 23-02-2013: het was in de jaren 60-70 inderdaad tuf tuf en de schuur, de swing was veel later, ben ik zelf nog uit geweest. Gr. Dochter Jan Geenen

Reactie 7:

Theo Phoelich, 08-03-2013: De door Wout Ockers genoemde Ben W. was Ben Wanmakers die in die tijd deze 3 kroegen bezat waardoor je inderdaad binnendoor kon slim want je bleef toch zijn klant in een andere kroeg

Reactie 8:

Fred van Arkel, 10-06-2013: Jan Geenen was inderdaad de eigenaar van de TUF TUF, en deze liep binnendoor over in de cafe de Stal en weer over in Cafe de Schuur (of eerst in de Schuur en dan de Stal) en dan stond je in het Vlaamse Gas.

Ik ben er parttime barman geweest tot eind 1971.Ik heb daar een erg leuke tijd gehad, Jan was een prettige en goede baas, hij kon met zijn pret oogjes verschrikelijk lachen, maar ook natuurlijk streng zijn.
Hij handelde ook wat in Antiek, dus zijn cafťs hingen vol met oude rommel.

Het weggeven van een biertje aan bekende of vrienden, mocht tijdens het werk niet. In ieder geval niet zichtbaar voor andere klanten, dat vond Jan voor zijn andere aanwezige klanten niet goed.
De eerste les die ik kreeg van Jan was: als je wat te drinken weggeeft als bar man, dan wissel je gewoon. Je krijgt 1 gulden, geeft een biertje en je geeft 5 dubbeltjes en twee kwartjes terug.

Gezellig was het altijd na afloop van je werk, boven de zaak in zijn appartement de inkomsten overdragen en je verdiende geld ontvangen.

Ik heb Jan later nog wel eens opgezocht, hij woonde toen op de van Peltlaan.

Links naast de TUF TUF zat automatiek Brinkhoff, bekend om zijn Gelderse Schijven.

REAGEER

Reactie 9:

Kelly Wanmaker, 08-07-2014: Dat klopt de tuf tuf en taboe waren van myn opa maar hij heet Ben Wanmaker zonder s ;)
Reactie 10:

Johnny Meuleman, 08-07-2014: Aan Tuf-Tuf en Taboe heb ik fijne herinneringen, daar werd mijn muzikale voorkeur gevormd. Denk daar veel aan terug. In 1997 was ik in de USA, weet niet meer waar heb in een korte tijd veel plaatsen aangedaan voor mijn werk, toen heb ik een keer het woord "Tuf-Tuf" uitgesproken, werd ik op de schouder getikt met de vraag of ik uit Nijmegen kwam. Bleek een ex-militair te zijn die met de 4-daagse in de Tuf was geweest en had het daar heel fijn gehad, vond het wel heel apart. Leuk iets van de kleindochter te horen, meende dat de zoon van Ben ook Ben heette. Jan Geenen heb ik niet gekend, kwam in '76 (16 jaar) voor het eerst in de Tuf en Taboe. Mooie tijd gehad.
Reactie 11:

Boy van Pelt, 09-07-2014: De 'Oude' Ben is vandaag op 83-jarige leeftijd gecremeerd.
Jan Geenen heeft diverse zaken gehad oa De letste stuver in de Walstraat. Als ik me niet vergis zijn daar ook 2 kinderen geboren. Een tweeling dacht ik, zal omstreeks 1960/61 geweest zijn. Hans Toernij, de radio dj van keizerstad is een zoon van Jan.
Reactie 12:

Gradje, 13-08-2014: in reactie op wout(je) ockers -dat was wat in die tijd de tuf-tuf,
Woensdags was het de dag dat er diverse bands kwamen spelen, the moon-maud en dikke willen.
Na Ben Wanmakers ben ik weggegaan dat was eigelijk het einde tuf - tuf.
Later nog wat barkeepers tegen gekomen
en diverse zijn al overleden onder ander de Witte, mijn beste collega
en Ciske gezien, beste vent geworden.
Vergeet niet de tuf tuf was het cafe en uitgaan in nijmegen in die goeie tijd.
Groet, Gradje, 5 jaar als barkeeper tuf-tuf en de Pet
woon nu in Boxmeer
Reactie 13:

Johnny Meuleman, 14-08-2014: De enigste barkeeper die ik kende was "Arie van Rijnsbergen", hij kwam uit Rotterdam dacht ik. Hij woonde achter mij in Zwanenveld, ben door verhuizing contact verloren. Weet iemand meer van Arie ?
Reactie 14:

Hans Elvers, 31-08-2014: Ik heb vele jaren in het weekend achter bar 6 (de bar met de muziekinstrumenten) gestaan (tot september 1976). Eerst bij Jan Geenen daarna bij Ben en Riet Wanmakers. Ik was bij Jan de jongste barkeeper, vandaar werd ik vaak Hansje genoemd.
Fijne mensen waar ik met plezier voor heb gewerkt als jong studentje. Bij mij stond vaak ook Gerda achter de bar.
Mijn broer Bert heeft voor mij ook enkele jaren in het weekend in de TufTuf gewerkt.
In de periode van Jan en Ben heb ik ook op donderdagen regelmatig achter bar 1 of 2 (TufTuf),of achter 3 of 4 (de Schuur)gestaan. Soms in drukke periodes achter bar 5 (de Stal). Maar mijn bar was bar 6, natuurlijk de gezelligste. Hier heb ik ook mijn vrouw ontmoet, Ine die zo nu en dan even meehielp.
Vele bandjes heb ik in de TufTuf mee mogen maken.
Vanaf bar 6 hadden wij vaak een goed zicht op de muzikanten.
In de tijd van Ben stonden ook achter de bar in TufTuf: Ansje, Trudie, Gerda, Carla, Tilly (volgens mij met Toontje de bedrijfsleider getrouwd), zo nu en dan de zonen Bennie, Hans en Ronnie Wanmaker (maar grotendeels waren zij werkzaam in Taboe).
Uitsmijters bij Jan was Piet en in de tijd van Ben vooral Jan van de Broek. Mijn andere broer Rene stond in die periode vaak achter de garderobe van Taboe.
Het was een geweldige fijne periode met gezellige collega's en een fijn publiek.
Groet van Hansje van Bar 6, nu wonende in Beuningen.
Reactie 15:

Henk Walner, 31-08-2014: jan geenen hadt naar de tuftuf tijd ook een munten handel in de lange heselstr en daar wekte ook de oude dj van de tuftuf tommy parson die is in de half 70 jaren naar apeldoorn verhuist ik weet niet of ie ernog woond grt henk walner
Reactie 16:

Johnny Meuleman, 31-08-2014: Soms komt na 38 jaar zoveel omhoog dat je niet weet waar je beginnen moet.

Een vraagje aan Hans Elvers, de vrouw van "Arie" (zoals hierboven beschreven) heette ook Carla, misschien dat er enige connecties zijn, of dat die 2 elkaar op het werk (in de Tuf) hebben leren kennen, weet jij misschien iets meer ?

1977 - In die tijd werd het nummer van Johnny "Guitar" Watson "A real mother for ya" veel in de Tuf en Taboe gedraaid, dat sprak mij wel aan, het oudste nummer wat ik van hem heb is van 1952.
Hij is in 1996 in Tokio tijdens een optreden in een Jazzbar gestorven.

Jan van den Broek als uitsmijter, ja wie kende hem niet, mooie tijd.

In "Taboe" sloeg ik mijn aller eerste vlam aan de haak (een Indisch meisje), oh wat was ik trots, het is helaas niks geworden, we zijn goed uitelkaar gegaan maar heb ze daarna nooit meer gezien, moet er na 38 jaar nog steeds aan denken, de kleine rakker !

Dat met dat geld wisselen weet ik ook nog, het gebeurde niet vaak maar ik hield wijselijk m'n mond dat was iets dat hield je onder elkaar, de keer daarop hielp je de barkeeper weer ergens mee, toen kon dat nog.

Weet nog wel dat de mariniers even op bezoek kwamen in de "Tuf", zat er als 17 jarige midden in, nou ik was zo buiten "sak je seggen", wat een ravage, de hele Molenstraat stond op zijn kop en de Vlaamsegas kwam je niet uit zonder dat je afgdroogt was door die mannen.
Heb altijd het idee gehad dat het vanaf dat moment steeds minder werd in de "Tuf".
Misschien dat er iemand iets meer over weet te vertellen, als 17 jarige broekie overviel het mij nogal.

Heb over het algemeen in het Nijmeegse uitgaansleven leuke tijden gehad (1976 - 1983), maar dat hebben we op onze eigen manier allemaal wel gehad in die tijd.
Reactie 17:

Boy van Pelt, 01-09-2014: Reactie op Henk Walner. Wat Jan Geenen betreft die heeft na zijn Kroegentijd meerdere zaken gedaan, hij heeft ook nog samen met zijn tweede vrouw/vriendin Sieny Beekmans een videotheek gehad op de Hengstdalseweg/Cipresstraat. Dat was half jaren 80.
Reactie 18:

Peter Poelen, 07-01-2015: Ik was de glazen-ophaler die tijd. Heb heel veel mooie dingen meegemaakt.
Even een reactie naar 15. Henk jij was toch de Flying Duchman met je eigen discotheek, die af en toe naar Limburg ging met Tom Passon en met mij?
Verder wil ik zeggen dat de Tuf-Tuf twee uitsmijters had, een bijnaam weet ik nog: De Bolle. Deze had later de kroeg Het Stoepke.
Jan van Geene had nog veel meer kroegen in Nijmegen, zeker de kroeg De Fiets in het Vlaamsegas.
Ik weet nog een paar barmensen met naam: Thor, Jeroen (deze was toen die tijd werkzaam bij het GAK te Nijmegen). De vrouw van Thor stond vooral in het weekend in de garderobe naast de discotheek, daar draaide Tom. Wout, ja wie kent deze niet. Later kwam Zoef de haas (dit was zijn bijnaam) in de Tuf-Tuf-Schuur-Stal helpen met de glazen ophalen. De laatste barman die ik ken was Hans (bar5), student psychologie?
Reactie 19:

Henk Walner, 08-01-2015: sorry Peter Poelen, ik kan je niet zo goed meer voor de geest halen. Ik heb in die tijd voor Sporthuiscentrum gewerkt met Tom. Dat was op Meerdal of Lommerbergen, maar dan praten we over 37-38 jaar terug, een leuke tijd. Het beste er mee, grt Henk Walner
Reactie 20:

Wout Ockers, 16-01-2015: Groeten aan alle Tuf Tuf medewerkers en speciaal aan Gradje en zijn vrouw die hebben mij toendertijd goed opgevangen vanwege problemen thuis.
Groeten van Wout Ockers uit Almanzora Spanje.
Reactie 21:

Jeroen, 08-02-2015: hoi, ik zie enkele bekende namen langs komen. Ik heb vanaf het eerste uur (1966) in de Tuf Tuf gewerkt, later kwamen daar de Schuur en de Stal bij. Inderdaad door een smal gangetje te bereiken. En niet te vergeten het Kieppenhok.
Ik mis nog wel veel bekende namen uit die beginperiode zoals Arie van de Kuil, Thieu Nijenhof, Janneman, Richard van Munster, Sjaak en nog veel meer. Leuk weer eens iets over die tijd te horen. Overigens: ik heb daar gewerkt tot de vierdaagse 1974. Toen volgde Ben Wanmaker Jan Geenen op als eigenaar.
Ik woon nu in Den Bosch. groetjes Jeroen. (reunie?)
Reactie 22:

Wout Ockers, 11-02-2015: Jeroen, lijkt me een goed idee een reunie. Groeten, Wout Ockers.
Reactie 23:

Irene Miller, 03-12-2015: ja was n goeie tijd ik liep toen elke x op en neer van Taboe naar tuftuf, het was er altijd druk en gezellig, in t vlaamsegas!!
bij Taboe stond Percy aan de deur, met nog zo'n brede gast waarvan ik de naam niet meer weet.
Reactie 24:

Johnny Meuleman, 05-12-2015: Ik ben blij dat ik die geweldige tijd heb mogen meemaken.
Tuf-Tuf en Taboe hebben toch geholpen met mijn muzikale voorkeur.

Schiet mij een voorval te binnen, nl :
Ik kreeg ooit eens bezoek van een DJ van Tuf-Tuf, in z'n spierwitte spijkerpak !
Bij ons was alles olie en modder, en hij naait onderuit.
Tjsa, soms zit het mee en soms zit het tegen.
Ik heb hem nooit meer gezien.

Overigens was Tuf-Tuf veel bekender dan ze zelf dachten, in de USA waren er verschillende mensen die het kenden (oud-militairen).
Men was erg teleurgesteld dat ik hen moest vertellen dat het over en uit was met Tuf-Tuf.
Het zij zo.
Reactie 25:

Hans Elvers, 24-12-2015: Helaas lang niet meer op deze site geweest, vandaar niet de vraag gezien reactie 16 van Johnny Meuleman. Zijn vraag mbt Carla en Arie, klopt die waren getrouwd. Mooie aanvullingen van Jeroen reactie 21 mbt de barkeepers in de tijd van Jan Geenen, en van Peter Poelen reactie 18. Ik stond soms achter bar 5, meestal bar 6. Ik heb eerst wiskunde en natuurkunde gestudeerd en hierna nog geneeskunde. Ronnie Wanmakers kom ik nog zo nu en dan op de Universiteit tegen. Ben Wanmakers is helaas vorig jaar overleden.
Reactie 26:

Martin Koning, 23-01-2016: Ik heb daar van 1975 t/m 77 gewerkt als DJ in het voorste gedeelte, achter de bar stond altijd Ronnie Wanmakers of/en Linda zijn vriendin toendertijd, achter draaide toen Jan Joosten. Heel goede tijd beleefd met veel goede Funk/soul music want daar stond het achtergedeelte bekend om in heel ned, voor was meer top 40. Wat me bij is gebleven is idd na sluitingstijd het afzakkertje met in okt veel paling van Ben.
Ik ben toen daarvoor vd LTS afgegaan, ben daarna nog goede 10 jaar DJ geweest, na de Tuf ging ik in Goch (Duitsland) draaien je kon toen overal beginnen als je in de Tuf gedraaid had.
Mooiste was altijd de Vierdaagse tijd, 7 uur los en 8 uur bomvol, leuk was toen idd voor (Molenstraat) erin en achter inde Vlaamse Gas tegenover Taboe weer eruit wat ook van Ben was ....mooie tijd.👍🎵🎵
Reactie 27:

Bianca, 08-07-2016: Kom toevallig terecht op deze site, door het googelen van een persoon. Had het er net over met mijn collega, die ook uit Nijmegen komt en daar veel geweest is, wat een supertijd die we daar hebben gehad. Zondagsmiddag (met mijn kleine bruurke) naar de TufTuf, was zelf nog (erg) jong en mocht eigenlijk niet gaan van mijn ouders, dus onder het mom van met mijn bruurke wandelen, op naar de Tuftuf, en genieten van vrienden en de muziek! Wat leuk om de reacties op deze site te lezen, brengt leuke herinneringen boven, kom vanaf nu regelmatig ff terug op deze site!!
Reactie 28:

Frederik Boll, 03-08-2016: Voor de oorlog was Het Vergulde Peerd al een bekende uitgaansgelegenheid. Achter het cafe lag een grote zaal met parketvloer, waar soms wel dagelijks gelegenheid tot dansen was. Mijn vader speelde er destijds enkele avonden in de week (toen nog in handen van de oude Toon Cornelissen) in een dansorkest. Via de grote zaal kon je ook nog in de Vlaamse Gas terechtkomen, maar daar was het in latere jaren niet altijd pluis.
Reactie 29:

Sandra Patty, 15-10-2016: Ik was nog jong toen ik naar de TufTuf ging
Het was echt de place2be
En dan gingen we over en weer naar Taboe..
We hadden de grooootste pret en ik vind het jammer dat die tijd nooit meer terugkomt
Zelfs mijn oudste zoon hij is nu 29 zegt dat hij die tijd had willen meemaken
De muziek de sfeer...
Ik heb wel deze herinneringen in mijn hart gesloten forever and ever
Reactie 30:

Jan Sanders, 18-12-2016: Ja het was er een leuke tijd heb er ook gewerkt samen met Arie, Matheu, Albert en nog velen en Han met baard stond in de garderobe. Later naar de pet met Arie en Matheu. Was er altijd gezellig. Ik ben niet grote Jan Sanders die later in Venlo een tuf tuf in een oud bankgebouw is begonnen. Hij zit nu bij VVV in Venlo vaak in de kantine en vrijwillegers doet hij er ook.

Redactie: Wanneer (welke jaren ongeveer) werkte je daar? En wat was 'de pet'?
Jan: ik werkte daar van 1967 tot begin 1969, toen ging ik in militaire dienst. Ben in 1971 weer drie maanden in dienst geweest, toen werkte ik daar om allerlei klusjes te doen en ook achter de bar. Je kon er echt helemaal door lopen: vanaf de tuf kwam je in de schuur en dan in de stal en kon je er bij de Vlaamse gas weer uit en kon je zo het kippenhok in lopen. Dat was van Sjaak. De Pet was aan de andere kant van de elektrozaak aan de Molenstraat? Daar was Arie van de Kuil de eigenaar.
Reactie 31:

Jan Sanders, 19-12-2016: Als aanvulling heb daar mijn eerste grote liefde leren kennen, Gloria een Indisch meisje, ze is later met Fred getrouwd die ook in de tuf werkte. Haar zoon heeft een koffie en ijssalon op het kelfkensbosch op de andere hoek zit een friteszaak dat is hoek van de Burchtstraat. Ik zie haar nog regelmatig echt een heel mooie tijd gehad daar. De elektra zaak was Kersten Jansen die zit er nog steeds links daarvan zat de tuf en later rechts De Pet.
Reactie 32:

Frans van Laanen, 19-12-2016: In de vierdaagse week was ik met een groep mariniers een pilsje pakken. We zaten aan de bar recht voor de tap, naast mij een Kaptein een majoor. We dronken een lekker pilsje.
De obers kwamen met lege en glazen die nog niet geheel leeg waren, die werden op de tap gezet. De vrouw achter de tap schudde alle restjes bij elkaar, deed er vervolgens vanuit de tap wat bij om de glazen te vullen.
De majoor vroeg aan mij of ik dat gezien had, ik zei laten we snel vertrekken. Ik heb ze nog in toom kunnen houden, wij vertrokken maar een groep ging niet mee. Dit was eind jaren 1960.
Reactie 33:

Pierre Arts, 18-04-2017: Ik heb in de Tuf-Tuf mijn vrouw Rietje leren kennen. We zijn inmiddels al bijna 46 jaar getrouwd. Mijn vriend Jan Blankenspoor leerde op hetzelfde MOMENT zijn latere vrouw Bets kennen. Helaas is Jan weduwnaar geworden.
Het was een geweldige kroeg met leuke barkeepers zoals Gradje en Peter en John Ross, die lange met die grote snor. Gradje en Peter Ibes wonen beiden in Boxmeer, John in Grave. Zaterdag middag was toepmiddag voor ons. Toepen met Jan, Henk, Gerrit, Ben, Fred, en ik Pierre.
Topherinneringen zijn het en zij blijven bestaan.
Reactie 34:

Chris, 25-08-2017: Leuk al de verhalen hier over Tuf Tuf en Taboe te horen. Zelf ging ik uit in de Tuf en Taboe (ik denk bij Hans aan Bar 6 aan iemand die een baard had en een vrolijk iemand). Later was ik DJ in Taboe en af en toe in TufTuf voorin. Het was in de tijd van Ben Wanmaker die met Riet ook boven de Tuf Tuf woonde. In Taboe was Toontje bedrijfsleider met zijn vrouw Tilly achter Bar 1 en Magriet achter Bar twee en natuurlijk met Annie en Margreet en Portier Heinz en Rubin. Ook altijd naar de Chinees Kota Radja met de Taboe ploeg met de Carnaval. Ook de Tramps, Pussycat etc hebben achter in de Tuf opgetreden. Taboe was een van de best lopende Disco's die tijd met de vierkante Barren. Heb Ben en Hans later ook nog regelmatig gezien. Het was een supertijd!
Reactie 35:

Hans Elvers, 27-08-2017: Klopt Chris ik stond achter bar 6 en had in die tijd een baard. Bar 6 was altijd een gezellige bar.
Reactie 36:

Johnny Meuleman, 28-08-2017: Geweldig dat dit nog steeds na dreunt, zo kun het rustig zeggen.
Voor enkele maanden terug een begrafenis in Gennep bijgewoond, daar hoorde ik zelfs het woord "Tuf Tuf" nog vallen.
Van de barmensen ken ik er maar helaas 1 bij naam omdat hij achter mij woonde: Arie van Rijnsbergen (Rotterdam). T'is inmiddels alweer ruim 30 jaar geleden dat ik Arie voor het laatst gesproken heb, wij deelden samen dezelfde hobby.
Ik heb er een super leuke tijd gehad, ook in "Taboe".
Reactie 37:

Gradje, 05-09-2017: hier eindelijk een bericht van Gradje -- de namen vliegen je om de oren van de Barkeepers maar ook van Jan Ockers als klant waar ik vroeger wel mee was begaan. Goed om te horen dat het met hem goed gaat in Spanje.
In de eerste jaren waren de barkeepers Bolle- Gradje -Petertje Bar 2 harrie Arbeider
de Bolle (waar is die gebleven) de witte ( Helaas ) Koos uit (Hengelo) in de Stal met de baart en Ciske de krullebol - Mario Bar 2 -- en niet te vergeten Richard van Munster. Fijne Collega's.
John Ros de uitsmijter -woont nu in Ottersum -ja en jeroen samen bij Union jaren --aan de Bal 3 elftal.
Denk nog vaak aan de jongens en Klanten. Heb er toch een 7 jaar gewerkt met Arie van Kuil als baas.
een foto heb ik van van Bar 1
Groetjes allemaal

Redactie: Zou je een scan van die foto van Bar 1 kunnen sturen? We kunnen helaas niet goed wijs uit de vele namen die je geeft. Is bv harrie Arbeider de Bolle 1 persoon of zijn het er 3? Zou je de namen (en eventuele bijnamen of andere bijzonderheden) als een lijstje kunnen geven?
Reactie 38:

Gradje, 01-10-2017: In reactie op je mail
Bar 1 daar stond voor heen de Bolle --Albert Walraven
Bar 1 was gradje af en toe Peter hendriks die later een boek -- en post kantoor had aan de groenenstraat
Bar 2 harry arbeider en toon achter naam ??
De stal bar 3 waar ik later ging werken samen met De witte __Henny van Merm was daar voor gitarist bij de Nijmeegse Dukes met Joop Plasman
Bar 4 Jeroen Ex met later kleine bertje met ciske
Bar 5 dat was de stal daar stond Koos met baard uit Hengelo of Oldenzaal
algemene leiding was Thjeu Nijenhof
De zet baas was Arie van de Kuil hele fijne baas
Ja en Jan Geene was de eigenaar -- was vroeger ook eigenaar van de Paardenstal Grotemarkt Nijmegen
een tijd om niet te vergeten
en zeker niet iedere woensdag avond met optredens van allerlei Bandjes (( jan rietman -- Long Tall Ernie and the Shakers.--Mouth & MacNeal --Donna Summers en veel meer
even een detail in die tijd waren wij de Grootste afnemer van Bavaria aan bier
Ik heb vroeger nog gesproken met de broers swinkels
Groet, Gradje


achter de bar Gradje met 2 klanten er voor staande met bril Renť Braak van Marienburg antiek taxateur
en naast hem Rinus van benzinestation Heyendaal Volvo toen


van links naar rechts Peter Hendriks, Gradje, Arie van de Kuil

Reactie 39:

Henk Langhout, 20-12-2017: Midden jaren 70 ben ik er veel geweest, ik herinner me alleen nog barkeepers Bennie Wanmaker (volgens mij de zoon van de eigenaar destijds) en zijn vrouw Mieke Ockers, dochter van kermis-exploitant Ockers. De familie Ockers woonde destijds bij mij in de buurt op de St.Jacobslaan. Ze zijn later verhuisd naar Wijchen (dacht eind jaren 70).
Reactie 40:

Tiny, 20-12-2017: Ook ik ging er graag naartoe.
Toen ik een keer naar jo's kelder ging, is er grote ruzie geweest. Mijn moeder luisterde altijd naar de politiezender en was bezorgd om mij. Dat zal ongeveer 40 jaar geleden zijn.
Reactie 41:

Thea Krebbers, 27-12-2017: Zo zo, nu, ik lees al die verhalen maar Trudi, Thea, Mieke, Marijke, waar zijn die gebleven? Wij hebben er ook jaren gewerkt, ha ha. Nu ervan in me knieŽn gekregen van al dat lopen, maar die tijd pakken ze ons niet meer af. Keizer Karel, Taboe, Tuf Tuf, ga zo maar door maar wel leuk dat ik deze verhalen lees.
Reactie 42:

Chris, 29-12-2017: Hallo Thea, ik weet nog dat Trudi in Beuningen woonde vroeger en Marijke ging dacht ik na Groesbeek maar leef zij nog ? Tilly zag ik nog in het Radboud een paar jaar terug, zij werkte daar. Verder hoop ik dat je knieen het vol houden. Gr Chris
Reactie 43:

Theo, 04-07-2018: Ja, ja, ik heb hele goede herinneringen aan de Tuftuf, Schuur en Stal, ik ben er jaren discjockey geweest. We ontvingen ook diverse bands, o.a. Lang tall Ernie and the Shakers, The Dizzy manís band, Shocking Blue, The Walkers. Jaren onder Jan Geenen en zijn vrouw Sieneke (ik hoop dat ik het goed schrijf) gewerkt, TOP.
Reactie 44:

Ton Toonen, 21-09-2018: In de van Welderenstraat, schuin tegenover de Arksteestraat, had je in die tijd ook 'de Hel'. Ik kwam daar de eerste jaren na mijn militaire diensttijd, in 1967 en 1968, met een dienstkameraad. Als ik 'Times were when' van The Cats hoor, denk ik aan 'de Hel'. Achter de bar van 'de Hel' stond een zekere Thieu. Misschien Thieu Nijenhof, genoemd in reactie nr. 21.
Ik dacht dat 'de Hel' behoorde bij de groep van de Tuf-Tuf, de Schuur, de Stal, de Pet, Taboe, enz.
Reactie 45:

Hans Elvers, 24-09-2018: Carnaval 1975, ik ben het zelf achter mijn bar 6.

Reactie 46:

Cee, 24-02-2019: Eind jaren 70 begin 80 wie kent de drie zusjes Jansen? uit Wijchen dacht ik, leuke tijd en soms ook niet leuk door vechtpartijen enzo.
Reactie 47:

Walter Vandewaetere, 16-03-2020: Graag wat beschrijving en geschiedenis van de Vlaamse gas in Nijmegen. Op wat is deze naam gebaseerd?

Redactie: De straat kan genoemd zijn naar een Peter Vlemynck (= de Vlaming) die daar in 1476 een erf had. Zie bv Rob Essers' Stratenlijst. En gas betekent steeg.
Reactie 48:

Frieda Boer, 12-04-2020: Wat een geweldige leuke tijd was het in de jaren 70. Iedere zondag met vriendinnen naar Tuf Tuf in Nijmegen. Lekker dansen op Soul-muziek. Wout Ockers stond daar achter de bar. Zijn er misschien nog meer foto's?
Reactie 49:

Anja Camfferman, 12-10-2020: in de tijd dat Thor in de Tuftuf werkte achter de garderobe en glazen ophaalde, komt bij mij ook de naam Huub Theunissen langs. Stond ook weleens achter de garderobe.
De Tuftuf was the place to be, leuke kroeg!
Reactie 50:

Johnny Meuleman, 12-10-2020: Ik woon nu al 37 jaar in Noord-Limburg en ik kom regelmatig in contact met de Molukse gemeenschap in Gennep en Cuijk.
4 jaar terug was ik betrokken bij een begrafenis in Gennep. Op een gegeven moment ving ik een gesprek op tussen een man (bekende) en een vrouw en het ging over de "Tuftuf". Ik dacht, hoe is het mogelijk dat er zoveel jaren nadien nog steeds over gepraat werd.
Ben blij dat ik die goeie tijd niet gemist heb.
Reactie 51:

Henk Walner, 12-10-2020: weten jullie soms hoe het is met Tommy Parson? Hij is toen die tijd verhuisd naar Apeldoorn en ik heb hem in 1995 nog ontmoet in de oude stadswal te waterkwartier. Verder nooit meer gezien, weet niet of ie nog leeft.
Reactie 52:

Jan Joosten, 28-03-2021: Hier nog wat foto's uit de tuftuf, uit de periode begin/midden '70er jaren.
eerste en tweede foto is in de tuftuf 1972
derde en vierde foto is (sticker van) de Penelope (voorheen Pietje Bell - voorheen Tuftuf)
vijfde foto is gemaakt in Taboe. Op de foto zie je links Toon (bedrijfsleider), in het midden Jan Joosten (discjockey) en rechts Clark Ventevogel (glazenophaler).
Grt, Jan Joosten discjockey in de Tuf en in Taboe midden jaren 70.

Reactie 53:

Rob van Haren, 25-06-2021: Begin 70er jaren was ik oproep-glazenophaler en Peter (ik denk die van reactie 18) was de vaste glazenophaler. Thom Passon was toen DJ daar, Jan Geenen was in die tijd de eigenaar. Ik herinner me uitsmijter Piet (oud-marinier) en barkeeper Johan de Beer (plots overleden in zijn tuin aan de Hatertseweg ca.20 jaar geleden).
Jan Geenen zat ook in de antiekhandel en runde een winkeltje "Antique Coin BV" op de hoek Hezelstraat/Ganzenheuvel (eigenlijk een pandje dat Leo Kersemakers, boekhandelaar, van de gemeente in bruikleen had ivm de naderende renovatie van historische pandjes in de binnenstad). Jan Geenen nam Thom Passon aan als bedrijfsleider in dit winkeltje.Thom specialiseerde zich in de goed florerende munthandel en in no time was de leergierige Thom expert op dat gebied.
Na zijn bedrijfsleiderschap heeft Thom een korte tijd bij de commanderie van Sint Jan gewerkt (toen het gemeentemuseum) en daar heeft hij zich o.a. ingezet voor het documenteren van de Nijmeegse Muntslag, waar een boek van uitgegeven is door het museum. Thom is zelf ook nog ff actief geweest als munthandelaar, postorder en beurzen, uiteindelijk is Thom voor de Muntkoerier gaan werken waar hij nog steeds werkzaam is (ofschoon hij allang pensionada is).
Ik ben later in de 70er jaren vaak met Jan Geenen en Thom Passon naar beurzen her en der geweest, ik was tussentijd bevriende munthandelaar geworden (carpoolen naar Amsterdam Krasnapolski). Bijgebleven is me dat Jan zijn auto 500 meter van de beurs parkeren moest, een taxi belde om hem die 500 meter verderop naar de ingang te brengen.
Jan heeft een roerige tijd gekend, van een villa aan Eldorado aan het water maar uiteindelijk geŽindigd met een aowtje in een flatje op de Hatertse Hei, ergens einde 90er jaren is hij overleden.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: