1127-Davino.jpg

<- Back | Index | Next ->

1127-Davino.jpg

Foto 1127: Betreft foto van mijn opa Bertus van Eijden.
De foto is gemaakt in 1952 voor mijn opa's woning aan de Hofdijkstraat, de jongen naast hem is zijn kleinzoon en mijn broer Charles de Bueger daar 9 jaar. Mijn opa was van 1894 mijn broer is overleden op 49 jarige leeftijd.

Collectie: Willy Peters de Bueger

Reactie 1:

Frans van Laanen, 21-11-2010: Bij deze wil ik reageren op een foto nr.1127 DAVINO IJS. Die is gemaakt in de Bilderdijkstraat en niet in de Hofdijkstraat. Ik woonde er tegenover op nr. 23. Op nr. 80 woonde de Fam. van de Poel, op nr. 78 woonde de Fam. Koolen op nr 76 de Fam. Wellen en op nr. 74 de Fam. Klaasen.

Reactie 2:

H.Spanjaard, 13-01-2011: Die huizen in de Hofdijkstraat kan ik me goed herinneren ik kwam vaak bij mijn tante die woonde in een bovenwoning die waren daar.

Op de kar staat Davino dat was een afkorting van iets wat en de meeste mensen zullen hem wel niet kunnen daarom geef ik hem nu: De aangenaamste versnapering in Nijmegen en omgeving

Reactie 3: (ook geplaatst bij het artikel Bilderdijkstraat)

Willy Peters de Bueger, 01-09-2012: De ijscoman van Davino is mijn Opa Bertus van Eijden en woonde in de Bilderdijkstraat, nr? volgens mij een v/d woningen op de achtergrond. De jongen op de foto is mijn broer Charles de Bueger. Ik heb menig ijsje gekregen en helemaal toen ik aan mijn amandelen was geholpen en ijsjes "moest" eten. Wij woonden destijds (1957) hoek Stenenkruisstraat (nu Prins Bernhardstraat?) / van Somerenstraat bij het park tegenover Davino, dus ik kon Opa wanneer hij zijn ijskar had aangevuld aan zien komen, dat was toch wel heel speciaal....een Opa als ijscoboer. Hartelijke groeten, Willy Peters de Bueger

Reactie 4:

Gerard Lemmens, 06-05-2021: Hebben de Heren van Laanen en Spanjaard ook de familie van de Poel gekend van Hofdijkstraat no. 80 ?? Mijn overgrootmoeder Anna Clementina van de Poel trouwde met de Hatertse smid Antoon Lemmens.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: