1213-Knoop

< vorige |  index  |  volgende >

Foto 1212-familie B.P. Knoop sr. (beweeg de muispijl over de foto om de nummertjes te zien)
1: Adrie Knoop2: Cobie Knoop-Knoop3: Jan Knoop4: Truus Knoop-Giepmans5: Joke Knoop-Houwen
6: Boudewijn Knoop jr7: Grietje Knoop-Eveleens8: Adriaan Knoop9: Antje Knoop-de Horn10: Boudewijn Knoop sr
11: Ans den Burger-Knoop12: Bas den Burger

Collectie: Yolanda Knoop (toegevoegd 19-5-2011)

Mijn opa BP Knoop Sr is rond 1929 naar Nijmegen gekomen met zijn 5 zonen en 2 dochters en is daar een garage en taxi bedrijf in de Fransestraat begonnen. Na zijn dood in 1955 heeft mijn vader een garage gekregen in de Pontanusstraat, oom Adriaan is in de Groenestraat begonnen (en later zat hij in de Citax in Molenstraat). Oom Jan de jongste broer had het grootste deel van de garage. Hij heeft daar jaren lang DKW en audi's verkocht in de garage in de Fransestraat. Oom Cor is omgekomen bij het bombardement van de Amerikanen op Nijmegen. Oom Ko is geimigreerd naar Australie. De overgebleven kinderen met aanhang staan op deze foto samen met mijn grootouders. Op de foto staan rechts achter mijn vader BP Knoop jr en moeder Joke Houwen.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Reactie 1:


zerk op begraafplaats de Iepenhof,
bron: www.online-begraafplaatsen.nl

Michiel van Wijk, 10-07-2012: Ik heb weliswaar geen herinnering bij deze foto, maar het verhaal komt mij wel bekend voor. Mijn moeder vertelde namelijk wel eens over een oom Boudewijn die een boerderij had in de Noorderlegmeer, 4 zoons en 2 dochters had en op een gegeven moment zijn boerderij verkocht om een garagebedrijf te beginnen Nijmegen. Volgens mijn moeder in de Sint Annastraat. Mijn moeder kan zich herinneren daar met haar moeder nog wel eens te zijn geweest. De zoons van oom Boudewijn zouden toen ook werkzaam zijn geweest in dat garagebedrijf. Dat speelde allemaal voor de tweede wereldoorlog.
Deze oom Boudewijn was een broer van de moeder van mijn moeder. De moeder van mijn moeder heette Geertruida Maria Knoop en was een dochter van Adriaan Knoop en Elisabeth Cornelia Leest die oorspronkelijk uit Hooge Zwaluwe kwamen en op een gegeven moment verhuisden naar de Haarlemmermeer en daar een boerderij hadden. Zie ook de afbeelding van de grafzerk hierna.
Mijn moeder vertelde mij ook dat ze, omstreeks 1925, ze was toen ca. 10 jaar oud, met haar moeder een keer in de auto van oom Boudewijn, die een Ford had, meegereden zijn naar familie in Hooge Zwaluwe. Dat was natuurlijk een bijzondere ervaring. Ze bezochten daar twee ongetrouwde broers die daar een boerderij hadden en later een woonhuis. Hun achternaam was Leest, familie van moederskant van de moeder van mijn moeder.

Reactie 2:

Yolanda Knoop, 15-01-2013: 1 is Adrie Knoop, 2 Cobie Knoop-Knoop (neef en nicht) 3 is Jan Knoop 4 is Truus Knoop-Giepmans 5 is dus Joke Knoop Houwen, 7 Grietje Knoop Eveleens 8 Adriaan Knoop 9 Antje Knoop -de Horn 10 Boudewijn Knoop Sr,, 11 Ans Den Burger-Knoop 12 Bas Den Burger

Reactie 3:

M. Knoop, 05-11-2013: Deze foto hangt bij mij aan de muur, mijn opa en oma waren Adriaan Knoop en Grietje Knoop Eveleens. Jan Knoop is helaas een aantal jaartjes terug overleden. Mijn vader is vroeger verder gegaan met de garagebedrijf. Helaas bestaat het bedrijf niet meer en is mijn vader ziek.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: