1301-Andreasschool

index  |  volgende =>

Foto 1301-1e klas Andreasschool Ds. Creutzbergweg 1960 (beweeg de muispijl over de foto om de nummertjes te zien)
1: 2: Hr. van Tricht3: Ans Klaasing4: Hennie Bomert5: Greetje Lemmen
6: Jessy Marsman7: Sannie van Os8: Janine van Bommel9: Louise ..10: Cissie Cobussen
11: Mw. Leenheer12: Joke Geerink13: Loesje Boetier14: 15: Tineke Schuiling
16: Adri Dekker17: 18: Gerrie Ebbers19: Beppie van Loenen20: Emiel Vos
21: Yvonne Schipperheyn22: Loesje Gentenaar23: Rudolf Walraven?24: Jannie Verkroost25: Jan Veenstra
26: Claire van Krimpen27: Ferdinand v.Neerbos28: 29: 30: Corrie Gentenaar
31: Gilles de Gooyer32: Henk Elbrink33: Henk-Jan Brechtman34: Henk de Waal35: Toontje Bongers

Foto 1301: Andreasschool

Collectie: Ans Klaasing (toegevoegd 24-3-2013)

Volgens mij is dit een foto uit 1960 (1ste klas). Mevr. Leenheer was de docente en volgens mij was de Hr.v. Tricht op dat moment hoofd van de school, maar ik kan me ook nog een Mijnheer Wijshake herinneren, kan ook zijn dat hij hoofd was op dat moment en de Hr.v. Tricht plaatsvervangend hoofd. De juffrouw linksboven kan ik me niet herinneren, misschien een statiaire. Bovenste rij: linksboven ben ikzelf, daarnaast Hennie Bomert, Sannie v.Os, ?, Louise ?, Cissie Cobussen, Mevr. Leenheer. Rij daaronder: Yvonne Schipperheyn, Loesje Gentenaar, Rudolf Walraven (weet ik niet zeker), Jannie Verkroost, Jan Veenstra, Claire Verkrimpen, ?, ?, ?, Corrie Gentenaar. Onderste rij: Gilles de Gooyer, Henk Elbrink, Henk-Jan Brechtman, ?, Toontje Bongers. De hr. bovenaar: Hr. v. Tricht.
Heeft u herinneringen bij deze foto? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal!

Reactie 1:

Gerrie Ebbers, 07-05-2013: hallo ik volgens nr 18 maar weet het niet zeker ik was toen 7 jaar en heb er niet zo lang op gezeten.

Reactie 2:

Henk Elbrink, 09-09-2013: Hallo, ik wil op deze wijze aanvulling geven om de namen verder in te vullen van de personen die hier op de foto staan. De naam die bij nummer 12 is Joke Geerink. 15 is Tineke Schuiling. Nr. 16 is Adri Dekker. Nr 20 is Emiel ?, hij kon toen al volgens mij heel goed Donald Duck tekenen. Nr. 34 is Henk de Waal. Mocht ik het mis hebben en kunnen hier nog verbeteringen op komen verneem ik het graag. Met vriendelijke groet Henk Elbrink.

Reactie 3:

Jessy Marsman, 16-09-2013: Ik weet het niet zeker maar: nr. 8 is Beppie van Loenen. nr. 26 is Claire van Krimpen, nr 27 is Ferdinand van Neerbosch.

Reactie 4:

Sjaak Jansen, 02-10-2013: Hoi ikzelf heb er 8 jaar op gezeten heb o.a nog les gehad van Mw. Leenheer, Hr. van Tricht, Mijnheer Wijshake, jufrouw Vollaart
Van de leerlingen ken ik van deze foto (heb er ook mee in een andere klas gezeten) Henk de Waal en Toontje Bongers. Verder kan ik me nog herinneren Marian Prudon, Jan van Schaik en Tiny van Reeken. Heb zelf nog verkering gehad met Ria Boshoven.
Het was een hele fijne school met o.a speelkwartiertje en als het mooi weer was gym op de speelplaats daar deden we vaak slagbal.
En als het slecht weer was gingen we gymen op de school in de Boksdoornstraat daar woon ik nu zelf tegenover. Dan moesten we in 2 ryen hand in hand jongens en meisjes gescheiden naar toe lopen. En dan ook apart in 2 gymzalen 1 voor de meisjes dat was boven en voor de jongens dat was beneden.

Reactie 5:

Greet Goossens-Lemmen, 22-03-2015: De persoon met nr 8 is Janine van Bommel.
Reactie 6:

Jannie Ireland (Verkroost), 09-08-2015: Hallo. Nr.9 was Louise Schouten en nr.18 was Harriet, haar achternaam ben ik vergeten.
Ik zat van de eerste tot en met de vierde klas op deze school en heb daar hele goeie herinneringen aan. Voor mij was het ook een hele fijne school. Ik was met een mismaakt oog geboren, hield het altijd dichtgeknepen, maar werd daar nooit mee getreiterd of gepest.Ook speelden we veel kringspelen op het schoolplein in de pauzes, wat ik heerlijk vond.
M'n leukste herinnering? In de derde klas hadden we een jonge onderwijzer, Mijnheer Bos, die heel goed verhalen uit z'n duim kon zuigen en vertellen. Aan het einde van de schooldag vertelde hij ons dan het verhaal van Karel en Mies, een spannend vervolgverhaal. Nu schrijf ik zelf verhalen voor kinderen. Groetjes vanuit Zuid-Oost Engeland.
Reactie 7:

Henk Jan Bregman, 04-09-2015: Inderdaad, nr. 33 ben ik, Henk Jan Bregman. Nr. 20 is Emiel Vos, hij kon erg mooi tekenen. Prachtige herinneringen en een fijne tijd. Mijnheer Bos met zijn 'Karel en Mies'... onvergetelijk. In de rij naar het gymlokaal aan de Boksdoornstraat onder begeleiding van dhr. Wijshake, we kwamen een begrafenisstoet tegen en hij liet de hele klas halt houden. De glijbanen op het schoolplein in de winter, slagbal op het schoolplein in de zomer. Ik herinner me nog juffrouw Bijl en mijnheer Lienden, die liep mank. Adrie Dekker was mijn tafelgenoot op de allereerste schooldag en later drukte hij het geboortekaartje van onze oudste zoon.
Groet uit de Achterhoek, Henk Jan
Reactie 8:

Chris Krosenbrink, 29-01-2016: Ik ben twee jaar ouder als mijn zus Henriette Krosenbrink (nr. 17) en ik heb op dezelfde school gezeten.
Reactie 9:

Paul Marsman, 13-11-2016: Bij nr. 6 staat een vraagteken. Dat kan weg. Het betreft hier 100% zeker mijn zuster. Overigens was (en is nog steeds) haar roepnaam Jessy en niet Jessica. Dat is haar doopnaam.
Deze school wordt in het overzicht St. Andreasschool genoemd. Dat is niet correct. Het was de Andreasschool. Zonder St. dus. Het betrof namelijk een protestant christelijke school.
Deze school bestaat niet meer, het gebouw is afgebroken en heeft plaatsgemaakt voor woningbouw.
Reactie 10:

Pieter Jan van Neerbos, 08-09-2017: Nr. 27 is inderdaad mijn broer Ferdinand van Neerbos (zonder 'ch'), die nu in Gorredijk (Friesland) woont. De heer van Tricht (ook bekend als 'Bulletje') was inderdaad het hoofd van de school en de heer Wijshake waarnemend hoofd. Zelf zat ik enkele klassen hoger, in dat jaar waarschijnlijk bij de heer Van Lienden.
De heer Bos heb ik niet als leraar gehad, maar heb wel minder prettige herinneringen aan hem. Toen ik tijdens een speelkwartier op het schoolplein liep kreeg ik de indruk dat hij mij observeerde. Toen ik nog eens goed keek of dat het geval was, moest ik plotseling bij hem komen. Hij nam mij toen mee naar een klaslokaal waar ik strafwerk moest maken omdat ik hem brutaal aangekeken zou hebben. Ik kan daar nog steeds boos over worden.
Een aantal kinderen uit deze klas kende ik omdat zij in de buurt woonden. Joke Geering en Claire van Krimpen woonden bij mij in de straat (Hatertseveldweg) en Hennie Bomert woonde, net als meneer Wijshake, om de hoek op de Paddepoelseweg. Henk Jan Bregman woonde achter het huis van mijn ouders op de tussenweg.
Tot het overlijden van mijn ouders, laatstelijk in 2010 heb ik nog vaak langs de locatie van de school (die nu inderdaad niet meer bestaat) gereden. Zelf woon ik al jaren in Capelle aan den IJssel. Nu kom ik eigenlijk alleen nog in Nijmegen als ik weer eens de vierdaagse loop (nu al 28x).
Reactie 11:

Gerard Bongers, 01-12-2017: Nummer 35 Toontje Bongers klopt niet; Toon is van 1955, dus die zat toen nog bij juffrouw Bijl.
En Pieter Jan, waar is Henri gebleven na de MULO?
Reactie 12:

Pieter Jan van Neerbos, 02-12-2017: Beste Gerard, Henri woont als enige van zijn broers en zus nog in Nijmegen.
Reactie 13:

Mariėtte van Ravenswaaij, 04-03-2020: Juffrouw Leenheer op de foto is mijn moeder!! Ze leeft helaas niet meer. Ik zou graag in contact komen met iemand die me misschien nog iets over haar kan vertellen. Haar verhalen gingen vaak over haar periode in Nijmegen en haar werk met kinderen. De mooiste jaren van haar leven!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: