1605

< vorige | index | volgende >

Foto ON1605 - uitje Ambachtsschool Nieuwe Marktstraat 1962-63
1: 2: 3: .. Geurts4: .. Spies5: Cor Arts
6: Ruud Brugman7: 8: 9: Herman Huilmand10: .. Beijerink
11: 12: Bert Jacobs13: 14: Kees Reuser15:
16: Theo Peters17: Sjaak Zwart18: 19: Stefan Degen20: Aloys van Munster
21: 22: 23: .. Vest

De LTS heb ik 1 jaar gedaan, de schilderklas met de heer Verhoeven. Ik wilde eigenlijk reclametekenaar worden en zat hier dus niet op de juiste opleiding alhoewel ik toen wel les kreeg in reclametekenen en mooie reclame posters mocht maken en alles leerde over letters enz. De nadruk lag echter toch meer op het schildersvak en dat was niet mijn ding. Wel een leuke tijd!
Na mijn schooltijd ben ik gaan werken bij Hyster heftrucks en na het volgen van een 4 jarige opleiding aan de Middelbare Handelsavondschool aan de Wedren ben ik overgestapt naar een bekende Zelfbedieningsgroothandel in Duiven.

Ingezonden door Ruud Brugman (geplaatst 30-11-2017)

4 Spies, 5 Cor Arts, 6 Ruud Brugman, 12 Ruud ?, 14 Kees Reuser, 17 Zwart, 19 Stefan Degen, 20 van Munster?, 23 Vest.
Reactie 1:

Aloys van Munster, 05-12-2017: Na de lagere school ben ik naar de schildersafdeling gegaan. "Hij kon leuk tekenen". Praktijklessen gehad van dhrn Verhoeven en Heijmans, tekenen van van Hout. Daarna naar St. Lucas in Boxtel. Vervolgens lerarenopleiding in Eindhoven en Boxtel. 41 jaar gewerkt in het beroepsonderwijs, docent bouwtechniek schilderen, wat een topvak! Elke dag circus. Al 7 jaar met pensioen.
Herken nog medeleerlingen: nr 20 ben ik! 12- Bert Jacobs 17- Sjaak Zwart ( what's in a name ) 9- Herman Huilmand 16- Theo Peters 3- ......Geurts 10- .......Beijerink
Van nr. 11 weet ik dat hij later instroomde. Hij kwam uit Groningen en zijn vader beheerde het depot van verffabriek Kiewiet de Jonge in de van Welderenstraat. De ouders van .. Beijerink hadden een verfwinkel en aanverwant aan de Doddendaal t.o. de vroegere Luxor bioscoop.
Als ik er langer naar blijf kijken schieten er mij wel meer namen te binnen.

Redactie: Wat houdt dat vak: 'bouwtechniek schilderen' (ongeveer) in?
Aloys: Als leraar schilderen maakte je deel uit van de afdeling bouwtechniek, onderverdeeld in de differentiaties metselen, timmeren en schilderen. Dhr. Heijmans kwam uit een (huis)schilders­geslacht maar was bovendien een zeer verdienstelijk landschapsschilder.
Grt'n uit Twente

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.