1611

< vorige | index | volgende >

Foto ON1611 - Kampioensvoetbalelftal detailhandelschool 1960
1: .. Everkes2: .. Janssen3: .. Lemmers4: .. Laurensen5: .. Koot
6: Wim Terpstra7: .. Koolen8: .. van de Akker9: .. Koppers10: Jac Janssen
11: .. Steenhuis12: .. Steegs

Kampioensvoetbalelftal 1960 detailhandelschool op een sportdag tegen andere detailhandelscholen in Den Bosch. Meeste andere deelnemende scholen kwamen uit het zuiden des lands. Spelers onderste rij van links naar rechts: Koolen, v.d. Akker, Koppers, Janssen, Steenhuis, Steegs. Bovenste rij van links naar rechts: Everkes, Janssen, Lemmers, Laurensen, Koot, Terpstra. Zie ook de volgende foto.

Ingezonden door Jac Janssen (geplaatst 14-01-2018)

Reactie 0:

Jac Janssen, 14-01-2018: Voetbalelftal Detailhandelschool
Reactie 1:

Jan van de Geer, 14-02-2018: Vanaf 1962 was ik docent Nederlands. Ik kende toen al enige voetballers via Union waar ik leider was van, ik dacht, het C-elftal. De traditie en een hoogtepunt was de jaarlijkse sportdag tussen alle Katholieke Detailhandelsscholen: Haarlem, Breda, later Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen en Maastricht, later Roermond. Ik was leider van het voetbalelftal.
Ik herinner me nog in Maastricht de finale tegen Maastrichtse school met een partijdige scheidsrechter. We verloren onterecht! Dat betekende flinke irritatie!
In het team zaten o.a. Henk Hoogenkamp (keeper), Theo Wijsman, Wim Overdijk, Wim? Terpstra. Misschien zijn er oud-leerlingen die nog meer namen weten? Wellicht herinneren jullie ook nog die finale in Maastricht?
De leider van onze sporters was onze gymleraar Stan Hirdes. We gingen naar de speelsteden met bussen vol scholieren. In Nijmegen werden de atletiekwedstrijden georganiseerd in het Goffertstadion met de docenten als tijdwaarnemers; voetbal en honkbal werd gespeeld op de bijvelden.
Reactie 2:

Joop Schelling, 30-03-2018: Nr. 6 is onmiskenbaar Wim Terpstra, mijn buurjongen met wie ik veel optrok in die jaren. Het vraagteken achter Wim mag dus weg. Hij overleed 09-01-2012...

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: