1621

< vorige | index | volgende >

Foto ON1621 - drukwerk bij Janssen Print in 1968

In 1968 mocht ik het fotoboek "Nijmegen" drukken bij Janssen Print Energieweg Nijmegen. Ik was toen voorman offsetdrukkerij.

Ingezonden door Henny Teeuwissen (geplaatst 18-03-2018)

Reactie 0:

Henny Teeuwissen, 18-03-2018: foto Janssen Print
Redactie: Deze foto is zelf een van de laatste foto's in het boek, dat in 1969 verschenen is met 2 verschillende kaften (waarom?).

Begeleidende tekst: "De moderne druktechniek staat voor niets, maar het kritisch oog van de vakman controleert regelmatig of dat wel zo is. Zoals één van de offset-specialisten van Drukkerij Gebr. Janssen N.V., die op deze pagina bekijkt of de voorgaande pagina's smetteloos onder de cylinder vandaan zijn gekomen."
Reactie 1:

Hans Vossenberg, 24-07-2020: Als NEC-er was ik aan het bladeren in de NEC flitsen (28ste jaargang) van 1968. Op blz. 248 las ik een artikel: Ook onze drukker beschikt over hardlopers. Dit had te maken met de ingebruikneming van de splinternieuwe drukkerij aan de Energieweg te Nijmegen. Op 29-08-1968 was er hier een zgn. open dag. Vanaf het eerste jaar (toen reeds 27 jaar) werden de NEC flitsen door de Gebr. Janssen gedrukt. Mijn vragen waar iemand misschien antwoord op kan geven:
-Werden de programmaboekjes bij de thuiswedstrijden ook door de Gebr. Janssen gedrukt?
-Is dit bedrijf ooit overgenomen - gefuseerd en zo ja door wie?
-Ik struin heel Europa af naar programmaboekjes uit de 60-er jaren. Wellicht dat er ergens nog iets op zolder ligt??
Kunt U mij helpen? Alvast bedankt.
Reactie 2:

Koos Hubers, 25-07-2020: Hallo Hans: In de periode 1969 tot 1980 ben ik bestuurslid (penningmeester Amateurs) geweest van NEC. In die tijd was ook de verzorging van het drukwerk en de verspreiding van de programmablaadjes een van de taken van de penningmeester Amateurs. Ik gaf in het begin van de week, voorafgaand aan de thuiswedstrijd, de ingeschatte oplage door aan de drukker en zorgde per seizoen ook voor de benodigde advertenties. Het drukwerk van de programmabladen werd in die tijd verzorgd door drukkerij Leijn, Groesbeekseweg te Nijmegen. In het begin van mijn periode als bestuurslid was jouw vader voorzitter van de afd. Betaald Voetbal.
Helaas kan ik je niet helpen aan programmaboekjes uit die tijd.
Reactie 3:

Hans Vossenberg, 25-07-2020: Bedankt voor je reactie. Bestaat drukkerij Leijn nog?

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: