1720

< vorige | index | volgende >

Foto 1720- WAAR rond 1935

Bijgaande foto uit ons familiealbum houdt mij al een tijdje bezig. Ik weet wie het ventje op de foto is. Daaruit kan ik afleiden dat de foto omstreeks 1935 in Nijmegen gemaakt is.
Het valt mij op dat de woningen op de foto allemaal voorzien zijn van hoge schoorstenen. De schoorstenen zijn tegen de achtergevels geplaatst. Zo te zien, staan er ook schoorstenen aan de voorkant van de woningen. Ze steken boven het dak uit.
Zou u mij kunnen helpen met het identificeren van de locatie?

Ingezonden door Jan Breuker (geplaatst 02-06-2020)

Reactie 0:

Jan Breuker, 02-06-2020: Zoekplaatje
Reactie 1:

Rob Essers, 02-06-2020: Wie is het ventje op de foto? Misschien staat hij wel in de achtertuin van zijn ouderlijk huis. De hoge schoorstenen aan de achterkant van de woningen doen mijn denken aan de Componistenbuurt; zie bijvoorbeeld de Palestrinastraat op de luchtfoto NIMH 2011-0769 uit 1930.
Reactie 2:

Jan Breuker, 03-06-2020: Dank Rob Essers voor de snelle reactie en de duidelijke luchtfoto. Ik heb de luchtfoto ingezoomd op de Palestinastraat. Ik zie daar inderdaad een aantal woningen staan met lage aanbouwtjes. Ik zie ook de 8 schoorstenen achter de woningen, zoals op de foto met het jongetje. Ik denk dat het inderdaad de woningen aan de Palestinastraat zijn. Nogmaals dank.

Redactie: de huizen lijken op elkaar maar er zijn verschillen, bv in afstand tussen de ramen op de verdieping.


Palestrinastraat op de luchtfoto uit 1930


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: