1798
Foto 1798-klas 2 TB van LTS Kronenburg 1969-70
1: dhr. Janssen2: 3: 4: Theo Boerboom5:
6: 7: 8: 9: 10:
11: 12: 13: 14: 15:
16: Jan van den Heuvel17: Willie Hurkens18:
Een klassenfoto van de LTS de Kronenburg. Schooljaar 1969/1970, leraar Janssen klas 2 TB
Bovenste rij derde van links Theo Boerboom, midden op onderste trede Willie Hurkens, onder helemaal rechts ben ik Jan van den Heuvel.

Ingezonden door Jan van den Heuvel (geplaatst 27-05-2021)

Reactie 0:

Jan van den Heuvel, 27-05-2021: Klassenfoto LTS Kronenburg
Reactie 1:

Hans Arts, 22-07-2021: Leuke foto van twee oud-collega's bij aannemer Derksen Groenestraat. Willie kreeg ik mee om het vak te leren. Jan ging mee met een andere collega waarvan ik de naam niet meer weet. Inmiddels al weer z'n 50 jaar geleden en 77 jaartjes oud. Het was een gezellige tijd bij Derksen.
Reactie 2:

Jan van den Heuvel, 23-07-2021: Hallo die Hans,
Inderdaad een super tijd bij Derksen, alleen of Willy het vak nog geleerd heeft weet ik niet 😂.
Ik moest met Jan Kleppen mee, renovatie rond het Nachtegaalplein.
Later nog met Willy Hurkens in Duitsland 🇩🇪 Gewerkt.
Verder nog alles goed met je Hans?
Groet Jan
Reactie 3:

Hans Arts, 24-07-2021: Hey Jan, Ja op twee gebrekkige knieën na gaat het goed.
Nou, ik denk dat het Willy wel gelukt is het vak van timmerman onder de spreekwoordelijke knie te krijgen. Én ook de wel al die andere werkzaamheden die we bij Derksen erbij moesten doen. Allround noem je dat dan..
Wat mij altijd bij gebleven is dat Willy ooit met mij op de Smidsstraat hoek Achter de Hoofdwacht op het dak de goten, sporen, dakkapel en pannen aan het vernieuwen waren. Het was in de winter en het was koud. De wind snee dwars door al je kleren. Ik had mijn beklag gedaan bij Appie van Klaveren. Maar..er was geen binnenwerk. Dus "doorgaan en af en toe binnen opwarmen". Och.. arme Willy, het huilen stond hem nader als het lachen.. Het was ook echt geen doen. Ik heb heb hem toen gewoon naar huis gestuurd. Kreeg uiteraard de volgende dag op mijn fl..ker van Appie. Maar was dat wel gewend. Het mooie was: ik kreeg altijd gelijk van Jan.?? Het kwam wel vaker voor dat ik in de clinch lag met hem.
Ik had mijn Duitsland periode al gehad toen ik bij Derksen kwam werken.
Daarna met mijn broer Rob, nog bij een klein bedrijfje op de Gelderselaan gewerkt. In 1979 zijn we, Rob en ik, samen een timmerbedrijf gestart. Dat hebben we samen 29 jaar gedaan, daarna ben ik eruit gestapt. Rob is nog een paar jaar doorgegaan. Is wat jonger als ik.
En nu doe ik wat ik kan, en leuk vind. Meestal liefdewerk oud papier. Ook deze geweldige site Noviomagus "afschumen" !!!
Groet Hans.
Reactie 4:

Jan van den Heuvel, 24-07-2021: Hans, jouw broer Rob herinner ik mij nog wel. De klus met jou die ik mij nog herinner is panlatten vernieuwen en dakkapellen op de Piet Heinstraat en bij Moeke schaften en achter in de tuin naar het toilet 😂.
Reactie 5:

Hans Arts, 25-07-2021: Schei uit, als ik daar aan denk! Had ik alles wat we daar meegemaakt hebben maar opgeschreven. Dat zou een smakelijk leesboekje geworden zijn.
Moeke die niet goed vond dat wij gebruik maakten van het toilet dat in de tuin stond. Met het gevolg dat iedere collega die erbij kwam juist naar die wc gestuurd werd. En er eigenlijk niet meer af durfde omdat Moeke (inmiddels gewaarschuwd) aan de deur stond te roepen en te trekken om hem eraf te halen.
Koffie drinken bij moeke. Wel zelf koffie meebrengen!
Stinkbom onder de tafelpoot kapot drukken en Moeke vertellen dat het riool open lag. En zij alle ramen dicht maakte. Zij dacht dat het van buiten kwam.
Buurvrouw links van van Moeke die haar kerel achterna zat op straat met een metalen stofzuigerbuis, al roepend: als ik je te pakken krijg sla ik je ka.ot!
De cavia van een familie iets verder op bij moeke in de keuken laten lopen en haar wijs maken dat het een rat was. Toen dat beest terug moest in zijn hokje was hij achter het fornuis gekropen. We hebben toen de zooi van de muur moeten halen om dat beest te kunnen pakken. Het beest helemaal overstuur teruggezet. Maar heeft het niet lang volgehouden. Twee dagen later, overleden.
De aantal keren dat we met de kruiwagen de lege bierflesjes terug brachten. De opzichter van de gemeente kwam nogal eens kijken en vond het aantal lege bierflesjes in de goot wel heel erg veel. Dus hup met de kruiwagen de winkel in, en inleveren.
In die zelfde winkel ook meegemaakt dat er een vrouw de jas open deed en aan de winkelier vroeg of ze niet mooi was. Ze stond met haar open jas in haar nakie. De man zei jawel hoor, maar dat wist ik al.
De fam. van de cavia had van de gemeente een paar potten verf gekregen om de woning wat op te fleuren. Het duurde wat lang eer de opzichter wat van deze werkzaamheden zag. Nu,... de verf had pa verkocht en leuke dingen gekocht voor de kinderen.
Ook thuis bezoek gehad van de politie dat de steigerpaal die precies in het hart van de voordeur stond verzet moest worden. Dit was bij de rechtse buurvrouw van Moeke. Zij stond altijd in de voordeur met het bord eten in de hand. En dat kon nu niet meer.. Wat was ze kwaad. Maar mijn excuus dat het niet anders kon werd geloofd...
Niet alleen Piet Heinstraat maar op nog veel meer adressen dingen mee gemaakt. Doornroosje, Appie en Jan onder de vlooien. Ik zelf Rozenstraat onder de vlooien. Daarna op verschillende plaatsen vuiligheid gezien in de huizen, vooral die van de gemeente, die je niet voor mogelijk gehouden zou hebben. Maar... nogmaals.. ben altijd met plezier naar het werk gegaan bij Derksen. Én nergens zoveel gelachen als met de bewoners Piet Heinstraat. 🤣
Groet Hans
Reactie 6:

Jan van den Heuvel, 01-08-2021: Hallo Hans, nu weet ik van wie ik die streken heb.
Zin in wat te gaan drinken en wat bij te babbelen een keer?
Reactie 7:

Hans Arts, 01-08-2021: Nou ..Jan, volgens mij had jij al genoeg streken van je eigen..
Lijkt me leuk ja, om onder het genot van een drankje het verleden en heden door te nemen.
Ik mag dan aan Mark vragen jou mijn mail adres te sturen.
Dan spreken we wat af.. Groet Hans [Redactie: contact is gelegd.]

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: