13-sluitzegel.jpg

<- Back | Index | Next ->

Sluitzegels Dobbelman

Een van de manieren van reclame voeren van de firma Dobbelmann was door middel van de hier getoonde sluitzegels. Deze manier van reclame is ontstaan eind 1800, in eerste instantie voornamelijk voor aankondiging van tentoonstellingen e.d. De eerste 30 jaren van 1900 ( ,,rages,, duurde vroeger langer dan tegenwoordig) werden deze zegels bijzonder populair en werden volop verzameld. Zeker tussen de twee wereldoorlogen in was alles snel ,,duur,, en was het zeker voor jongeren een mooi alternatief voor het ,,dure,, postzegels verzamelen. De zegels werden (waarschijnlijk) gratis verstrekt.

Collecties: Theo Phoelich, Berry Janssen, Henk Kersten

Heeft u herinneringen aan dit item? Laat het ons weten, wij maken graag gebruik van uw verhaal.

13-sluitzegel.jpg

Reactie 1:

Coby Otter: Ook na de tweede wereldoorlog was alles duur en heb ook ik nog sluitzegels gespaard. Ik heb daar helaas geen voorbeelden van, maar ook op koffie denk ik zaten zegels. Van Nijmegen heb ik niets, want ik woonde toen in Aerdenhout.

Nog iets wat wij spaarden: sigarettendoosjes en doosjes van vloeitjes. Van de sigarettendoosjes maakten wij helften van de voorzijde en daar kaartten wij mee. Zo kon je steeds weer nieuwe merken verzamelen.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: