varia

NEC seizoen 1963-1964 kaartjes en programma's

Begin jaren 60 ging ik vaak met meneer Verbeek, algemeen voorzitter van NEC , naar thuiswedstrijden. Natuurlijk kreeg ik van hem een mooi plaatsje op de tribune toebedeeld. En na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer een borreltje drinken. Toch allemaal wat ongemakkelijk, want ik kende verder niemand. Wel trots op voetballers als Tini van Reeken, Hans Verhagen en Nico de Bree.
Een mooie anekdote is deze.
Ik had een verkering met een dochter van de eigenaar van een zaak voor schildersbenodigdheden. Op een keer was er verf op de wielerbaan van het Goffertstadion door vandalen geschreven: “MET HANS VERHAGEN NAAR DE EREDIVISIE”. Daar was men niet blij mee. Van mijn vriendin kreeg ik te horen dat de verf bij haar vader was gekocht. In mijn naïviteit vertelde ik dat meneer Verbeek, op voorwaarde dat hij zijn mond zou houden. Nog diezelfde avond stond er mijn vriendin de politie op de stoep. Hoe het verder afgelopen is, weet ik niet. Niet veel later was in ieder geval de verkering uit.
Rob Boumans

Weet u hoe dit voorval afgelopen is? Laat het ons weten, we maken graag gebruik van uw verhaal.

Collectie: Rob Boumans

Reactie 1:

Peter Mom, 06-03-2014: Leuke afbeeldingen! Op de kaartjes "Bewijs van toegang" staat de handtekening van mijn vader (P.B.G.Mom). Hij heeft lange tijd in het bestuur van NEC gezeten.
Reactie 2:

Paul Rouw, 09-03-2014: Wat betreft de verf op de wielerbaan het volgende: naar mijn weten is de baan beschilderd door de hr. L.Jacobs en zijn kornuiten, het waren in die tijd verwoede NEC fans.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: