114 <= vorige |  index  | volgende =>
114 - Nefa damesverband
Collectie: Marianne van der Boom-van Pelt (toegevoegd 14-10-2015)
Reclame op een wc-rolhouder (23,5 x 15 cm):


Een kartonnen reclamebord (46 x 28 cm):


Nefa Blauw met planoform gaas (23,5 x 15 x 7,5 cm):


Nefa Reisverband. Gecomprimeerd damesverband (11 x 6,5 x 3,5 cm):
Waar stond deze fabriek? REAGEER, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.
Reactie 0:

Marianne van der Boom-van Pelt, 20-10-2015: Nefa-artikelen
Reactie 1:

Johnny Meuleman, 21-10-2015: Stond deze fabriek niet aan de Tollensstraat in het Willemskwartier ?
Ik kan mij herinneren dat dit logo op de schoorsteen stond en blauw oplichtte 's avonds / 's nachts. Papierfabriek "Export" ?
Reactie 2:

Boy van Pelt, 21-10-2015: de Nefa fabriek was gevestigd in de Sperwerstraat achter de oude veiling aan de Marialaan, de fabriek stond er overigens veel eerder dan de veiling.
Reactie 3:

Piet van Berne, 21-10-2015: Johnny Meuleman heeft gelijk. De Fabriek stond aan de Tollenstraat.
In de 50er jaren was daar ene Ambrosius directeur. Rond 1956 reed daar Ambrosius Transporten (nu gevestigd in Hoogeveen) de Nefa produkten door geheel Nederland. Dat werd gedaan met een open vrachtwagen met losse afdekkleden. Vandaag de dag ondenkbaar.
In de Sperwerstraat was destijds de oud papier divisie gevestigd.
De produktie vond plaats in de Tollensstraat.
Reactie 4:

Wil Struike, 22-10-2015: Hoewel ik niet in deze omgeving ben opgegroeid weet ik soms het en ander over deze wijk omdat mijn vader toendertijd koetsier-besteller in deze wijk voor v. Gend en Loos was. De naam NEFA werd indertijd ook in de platte volksmond N..k En F..k Artikelen genoemd.
Reactie 5:

Henk Jansen, 22-10-2015: Johnny Meuleman heeft gelijk. De NEFA stond in de Tollensstraat, Tegenover het rangeerterrein van de spoorwegen.
In de Sperwerstraat was de "Brocades" gevestigd. Daar werden verbandwatten gemaakt. In de volksmond heette hij de "Wattekeet"
Reactie 5:

Johnny Meuleman, 22-10-2015: Het is ook een beetje verwarrend, ik heb daar 14 jaar gewoond (1959-1974), dat van die neonreclame op de schoorsteen staat mij nog goed bij.
Volgens mij brandde hij in de beginjaren '70 al niet meer.
Van de fabriek weet ik nog minder, alleen dat het niet zomaar een papierfabriek was.
Door vele omzwervingen en overnames is het uiteindelijk in Cuijk terecht gekomen. Thans met de naam "SCA" met een afdeling in Heijen (mijn zoon werkt daar).
Ondanks dat wij veel in de spoorkuil speelden heb ik van de transporten op de Tollensstraat, zoals Piet beschrijft, nooit iets mee gekregen of ik heb daar geen aandacht aan besteed. Dat zou wel kunnen kloppen want in de spoorkuil waren wij met echte crossmotoren aan de gang en waren wij meer gefocust op die witte auto's met blauwe lampen erop.
Reactie 6:

Mariah Peters Bouman, 25-02-2016: Johnny Meuleman heeft gelijk. De NEFA stond inderdaad op de Tollenstraat. Ik weet dat zeker, omdat mijn vader (zijn opa) daar gewerkt heeft.
Reactie 7:

Wijnand Veenendaal, 14-10-2016: Ben op zoek naar originele verpakking van NEFA Damesverband, mag ook zonder verband zijn. Voor mijn presentaties en lezingen in mijn museum en bij verzorgings- en bejaardentehuizen. Wie kan mij daar aan helpen?

De directeur van de NEFA fabriek was Dhr. J. Engelen die ik persoonlijk heb gekend. Zijn broer Wim Engelen had de leiding in de nieuwe fabriek te Cuijk. Daar ik vertegenwoordiger was bij de Ned. Exportpapierfabriek ken ik NEFA en ook de CELWA produkten. De verkoopleider bij NEFA was dhr. Hooykaas. Ik beschik over alle originele advertenties van NEFA vanaf de jaren 30 t-m 1960. De fabriek aan de Tollenstraat is in 1977 gesloopt.
Mvg. Wijnand Veenendaal
www.grootmoederstijd.nl
Reactie 8:

Boy van Pelt, 15-10-2016: reactie op Wijnand Veenendaal: mogelijk kun je via de site contact leggen met mijn zus M. van de Boom van Pelt, die heeft in het Webmuseum de spullen van Nefa afgebeeld. Zij heeft die ook in haar bezit.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: