washandjeRijhnenBax
washandje fa. Rijhnen-Bax 60 jaar goede textiel
Ik vond in de kast met de verhuizing nog een washandje van Rheinen Bax of Rhijnen Bax. Is die winkel er nog?
We hebben daar alles van de uitzet wat textiel bertreft gekocht. Toen ze 60 jaar bestonden kregen we dit washandje, ik woonde in het badhuis op de Daalseweg. Fa. Rijhnen-Bax was in de Tooropstraat op de hoek Frans Halsemastraat. Het washandje is zeker 50 jaar oud. Dus wat erop staat 60 jaar voor goede textiel, maken ze wel waar.
ingezonden door Paula van Wordragen (geplaatst 31-10-2013)
Heeft u herinneringen aan deze zaak? REAGEER, we zijn benieuwd naar uw verhaal.
terug
Reactie 1:

Jan van der Heiden, 14-04-2016: De winkel van Rhijnen-Bax bestaat niet meer. In het gezin waren 4 kinderen. En zoon: Jos, en drie dochters: Jo, Mary (pruik) en ???.
Jos, onderwijzer, heeft de winkel overgenomen en na zijn dood is de winkel nog voortgezet door zijn weduwe. Die is inmiddels ook overleden, jaren geleden.
Ik heb van 1945 tot 1957 gewoond op nummer 19 in de Frans Halsstraat.
Reactie 2:

Ricky Hofstee, 05-05-2016: Deze winkel komt bij mij ook hl bekend voor, Mijn moeder kocht daar ook pyjama's, ondergoed, keukendoeken ed. Nu is er een andere winkel in, dat is een nichtje van de familie heb ik laatst begrepen.
Er werkte ook nog een gezette vrouw toen in deze winkel, volgens mij was dat de zus van Jos Bax.
Leuk detail is dat onze zoon nu op het adres woont wat de heer van der Heiden noemt, Frans Halstraat 19, hoe mooi.......
Reactie 3:

Patty Winter, 11-08-2018: Zusjes Jos Rijhnen Backs (Backs, Baksteen) : Bep, Jo(hanna) Mien, poule poule tante met de pruik, oftewel Mary

Redactie: Heb je herinneringen aan het gezin of de winkel?
Patty: die dikke vrouw in de winkel was gehuwd met Jos Rijhnen en was over alles de baas, zelfs over de mandarijnen. Af en toe kon ome Jos je een geborduurd zakdoekje toefrummelen.
Ome Jos had altijd een rol King bij zich en losse zakjes met kleine pepermuntjes. Dat had zijn zus Jo ook altijd in haar tasje. Leuk voor de kleinkinderen.
Reactie 4:

Rosalien Bos, 23-04-2020: Ik kan me herinneren dat ik daar als kind losse overhemdboordjes moest kopen voor mijn vader, dat was rond 1954.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: