58-ZolangErMensenZijn <= vorige |  index  |  volgende =>
PlatenCat-58 - Zolang er mensen zijn
Jongerenkoor Hees-Neerbosch te Nijmegen olv Toon van de Wijdeven
mmv Mariette de Wit, Ton Muller, Wout Pennings, Tony Harings, Hans Jansen, Jose van der Werf, Ge van den Donk, Yvonne van der Vaart.
Muziek: Ton van Erp en Wout Pennings, tekst: Henk Jongerius.
Met toespraak dr. Terruwe zenuwarts, gehouden op 16 augustus 1970 in de Dennenstraat-kerk.
Uitgave: Fontana 6391013
Collectie: Berry Janssen (toegevoegd 2-1-2011)
Heeft u herinneringen bij deze plaat? REAGEER, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Reactie 1:

Walter Goyvaerts, 14-11-2013: ik was bij de opname van deze LP. Is opgenomen in de kerk van de Dennenstraat in Nijmegen. Ik was toen ongeveer 10 jaar oud, en was banjo speler van het kinderkoor in die kerk. Het was natuurlijk leuk om het jongerenkoor te zien en horen spelen, zeker tijdens een LP opname. In die band van het koor zaten mensen die ik wel kende. B.v. Wout Pennings. Hij was in die tijd enkele malen bij ons thuis geweest om het bandje van het kinderkoor een beetje te begeleiden. Hij kon al echt lekker gitaar spelen, en ik heb veel van hem geleerd.
De solo zangeres, Mariette de Wit, had voordat ze bij het jongerenkoor ging zingen eerst een aantal jaren gitaar gespeeld bij ons kinderkoor. Toen ze naar het jongerenkoor ging was ze volgens mij een jaar of 14. Eigenlijk een beetje te jong. Maar ze kon toen echt al heel goed zingen. Is ook te horen op de plaat. (Ik heb hem overigens dus ook).
Jose van der Werf speelde op de toetsen. Zij was toen die tijd mijn piano lerares. Het leuke van haar was dat zij een van de eerste zusters was die haar habijt niet meer ging dragen en toch non bleef.
Ton van Erp is van dat koor ook dirigent geweest. Hij wordt volgens mij ook wel genoemd op de achterzijde van de hoes. Hij was in die tijd mijn leraar Engels op het voortgezet onderwijs.
Het mooiste optreden van dat jongerenkoor was tocht wel de musical Jesus Christ Superstar wat ze opvoerden in de kerk van de dennenstraat. Ik denk dat het ongeveer rond 1967 is geweest. Echt lang geleden. Ben bij alle 3 de uitvoeringen wezen kijken. Heel indrukwekkend.
Op dit moment maak ik nog steeds muziek met een kinderkoor in Nuenen, en ben toetsenist van de band Route 66.
M.vr.gr. Walter Goyvaerts

Reactie 2:

Ineke Keizers-Teunissen, 01-12-2013: Ik was lid van het Jongerenkoor tot 1972. In dat jaar is de musical Jezus Christ Superstar opgevoerd. Ik heb daar niet meer in meegezongen. Mijn man, Paul Keizers, wel. Hij zong de rol van de hogepriester Kaifas: Waarom gaat dat volk te keer, daar komen rellen ván meneer......

Reactie 3:

Aad van Schaijk, 14-01-2014: Leuk om kennis te nemen van de informatie over het Jongerenkoor Hees-Neerbosch via deze website. Ik ben ook in het bezit van de dubbel-LP zoals getoond op de afbeelding.
Maar ik heb ook een LP met een andere hoes en met de titel: "De jonge kerk zingt". Op deze Lp zingt Angenies Spruit (Spruyt !) de solo bij het lied: "Zolang er mensen zijn op aarde". Ik heb ook een krantenknipsel met een artikel over de presentatie van de LP. Angenies wordt ook expliciet genoemd in dat artikel. De dubbel Lp is van 16 aug 1970. Bij de andere LP wordt geen datum vermeld. Mij is nu ook niet duidelijk van wanneer het krantenartikel is. Ik kan het ook niet meer navragen aan Angenies want zij is op 27 april 2010 helaas overleden. Sinds 1973 was ik getrouwd met Angenies.
Met vriendelijke groet, Aad van Schaijk.

Antoniuskerk Dennenstraat Philips Phonogram 855-855-xpy Henk Jongerius, Ton van Erp, Hans Muller, Toon van de Wijdeven, Peter Seygel, Lia Rijnberg, Wim Marijnissen, Ton Muller, Piet Baan, Herman van de Berg, Jose van der Werf

REAGEER
Reactie 4:

Anne-Riet de Boer-Teunissen, 22-03-2014: Ik was ook bij de opname van deze l.p. Lid van het Jongerenkoor Neerbosch dus, 17 jaar oud. In de kerk sprak dr. A.A. Terruwe, Nijmeegs psychiater, over de bevestigingstheorie: 'de bevestigde mens is een gelukkig mens'. Deze toespraak heeft op mij een onvergetelijke indruk gemaakt. Ik denk dat deze lezing bepalend is geweest voor mijn beroepskeuze: ik ben Zijnsgeorienteerd begeleider geworden en geef psychotherapie. De l.p. staat hier nog in de kast!

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: