Ubbergseweg

Een stoomwasserij aan de Ubbergseweg:

Sinds in het oude koetshuis van de Nijmeegse stoomwasserij Van Meeteren aan de Ubbergseweg 42 een vormgevingsbureau is gevestigd, is er veel aan dit pand gerestaureerd. Zo is ook de oude muurschildering grondig onder handen genomen, met dien verstande dat de huidige eigenaren er hun eigen draai aan gegeven hebben. Op de bovenste foto is de originele schildering vlak vóór de restauratie afgebeeld. Omdat vanwege restauratiewerk aan de muur alle voegen uitgeslepen moesten worden, bleef er nauwelijks iets van de schildering over. Oorspronkelijk was er het volgende te lezen:

STOOMWASSCHERIJ H. R. v. MEETEREN
KANTOOR OM DEN HOEK

De foto's eronder laten de huidige schildering zien:

STOOMWASSCHERIJ
KANTOOR EN MAGAZIJN OM DEN HOEK

Op de onderste foto ziet u nog het verschil tussen de oude en nieuwe schildering; rechts is nog net de N van ‘v. MEETEREN’ zichtbaar.

Met dank aan de eigenaren van het pand voor de geboden mogelijkheid om de schildering te fotograferen en voor het ter beschikking stellen van de foto van het origineel.

Hieronder ziet u een foto uit mei 1990 van de schoorsteen van de Nijmeegse stoomwasserij Van Meeteren aan de Ubbergseweg 42, afkomstig uit de fotocollectie van Hans Arts

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: