Grammofoon van Kalmthout

Deze grammofoon is overduidelijk afkomstig van de firma van Kalmthout. GAJ van Kalmthout had een piano en orgelmagazijn aan de Smetiusstraat 3. Later huisde de zaak aan de Bisschop Hamerstraat, maar ook hier is hij inmiddels verdwenen. Het is ons niet bekend van wanneer deze grammofoon stamt en vanuit welke zaak hij exact geleverd is.

Collectie: Marco Smits

Heeft u herinneringen aan dit item? REAGEER, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Reactie 1:

Rob van den Broek, 06-12-2013: Beste Marco,
In 1987 is van Kalmthout overgenomen door H.Vugts & Zn. uit Helvoirt, met name door Frans Vugts.
In 2001 moest er een nieuwe huurovereenkomst van 5 jaar komen met de oude heer van Kalmthout maar dat was voor de gebroeders Vugts niet meer op te brengen.
Frans Vugts stopte als eigenaar van de winkel in de Bisschop Hamerstraat en ging weer retour Helvoirt om daar samen met zijn broer Ad de zaak aldaar zonder personeel voort te zetten.
Na een aantal maanden overleed Frans op 54 jarige leeftijd aan een hartaanval bovenop een berg in Zwitserland. Ad Vugts is nu 70 jaar en is jaren geleden gestopt met zijn pianowinkel in Helvoirt die door hun vader Harrie Vugts was opgericht in 1952.
Ik ben oud personeelslid van de Firma Vugts, en transporteerde in die jaren piano's en vleugels in de omgeving van Nijmegen.
De heer van Kalmthout woonde toen in een bungelo in het bos ergens bij Nijmegen. Als hij nog in leven zou zijn zal de man zo rond de 90 moeten zijn.
Hartelijke groet, Rob van den Broek

REAGEER

Reactie 2:

Vincent Oostvogel, 26-12-2014: De heer van Kalmthout leeft nog, hij is 88 jaar en woont in een verzorgingstehuis in Nijmegen. Hij is de broer van mijn moeder en mijn peetoom.
Zijn vader, Toon van Kalmthout is de pianozaak begonnen. Omdat zijn broers en ook hijzelf (voordat hij een winkel had en getrouwd was) in de orde zat, was hij bekend bij pastoors en paters. Daarom gingen veel orgels via het bedrijf (vroeger vooral kerkorgels, later ook elektronische). Ook het stemmen verzorgde de firma.
Later werd er grammofoons en platen verkocht. In 2 geluiddichte hokjes kon je de plaat beluisteren alvorens je deze kocht.
Bekend merk piano wat van Kalmthout verkocht was o.a. RIPPEN, mijn moeder heeft nog een 'staande' vleugel van dat merk in huis staan.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: