var421

Vaasje Wijers en Co 1920-1960

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de firma Wijers & Co werd onderstaand vaasje uitgegeven. Over de firma ontbreken ons de gegevens. Weet u meer?

Collectie: Berry Jansen

Heeft u herinneringen aan dit bedrijf? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar uw verhaal.

Reactie 1:

Sjaak Rutten, 10-07-2009: Wijers en Co was in de jaren 30-40-50 van de vorige eeuw een firma in bouwmaterialen en brandstoffen, gevestigd in de Van Welderenstraat 57-61. Ze handelden onder andere in 'geasphalteerde buizen, emaillé, eterniet en asbest', dat mocht toen allemaal nog.
De afkortingen K.A.P. en N.A.B. staan waarschijnlijk voor 'Katholieke Aannemers- en Patroonsbond' en 'Nederlandsche (of Nijmeegsche?) Aannemersbond', vakorganisatie ontstaan in de jaren 20. Dus ik denk dat aangesloten leden bij het 40-jarig bestaan van die organisaties aan hun klanten zo'n herinneringsvaasje meegaven. In 1960 dus.
Wie het beter weet mag het zeggen.

Reactie 2:

Marnix Bonnike, 12-05-2021: Wijers en Co was het bedrijf van mijn grootouders en daarna van mijn moeder. Van bouwmaterialen voor de oorlog, ontwikkelde het bedrijf zich tijdens de heropbouw tot o.a. keukenverkopers. Aan het einde van de jaren 70 wordt het bedrijf verkocht met de naam Wijers en co. Deze is kennelijk niet meer in gebruik. Ik kan mij een grote winkel in het centrum van Nijmegen nog wel herinneren...

Redactie: kun je nog meer over het bedrijf vertellen? Zijn er foto's of documenten (bv briefpapier) bewaard gebleven? Ook is nog onduidelijk waarom en aan wie dit vaasje is uitgegeven. Ging het om een jubileum van het bedrijf of van de bonden KAP of NAB?

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: