Panoramafoto vanaf Lent

Panoramafoto vanaf Lent:

Op deze panoramafoto is het Nijmeegse stadscentrum, gelegen tussen de twee bruggen, te zien vanaf de Lentse oever.
Uiterst links is de in 1936 voltooide Waalbrug te zien. Rechts van de brug steken drie bouwwerken boven de horizon uit: het hoofdkantoor van Haskoning en het hotel 'Belvoir' zijn respectievelijk in de jaren '70 en '80 van de 20ste eeuw gebouwd, het derde gebouw - de Belvédère - heeft zijn huidige vorm gekregen in de 17de eeuw en is van oorsprong zelfs 15de-eeuws.
Rechts van de drie gebouwen zijn de bomen van het Valkhofpark duidelijk zichtbaar. De Sint-Nicolaaskapel is nog net te onderscheiden. Aan de Waalkade ligt het brede, rozekleurige casino.
Een stuk verder naar rechts steekt een mast boven de bebouwing uit, die achter het hoofdpostkantoor aan de Van Schevichavenstraat staat. Het torentje ernaast, dat een peervormige bekroning heeft, is van het stadhuis.
Rechts van het baken dat uit het rivierwater steekt, is de Commanderie van Sint-Jan te herkennen aan de witgeschilderde muren. Daarnaast steekt de Sint-Stevenskerk met zijn ruim 70 meter hoge toren ver boven de overige bebouwing uit. Achter de bomen ernaast is nog het torentje van de vroegere Carmelkerk aan de Doddendaal te ontwaren. De volgende toren die te zien is, de Kronenburgertoren, ligt helemaal aan de rand van de stuwwal en komt - ondanks zijn hoogte van meer dan 30 meter - nauwelijks nog boven de omliggende gebouwen uit.
Verder naar rechts staat grotendeels nieuwe hoogbouw, die in de laatste 25 jaren uit de grond is gestampt. Achter de spoorbrug liggen de oudste industrieterreinen van de stad, met als herkenningspunt de elektrische centrale.

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: