Panorama

Panorama over het westen van het centrum en de Biezen:

Deze panoramafoto is in maart 2002 genomen vanaf de 13de verdieping van de flat aan het eind van de Kronenburgersingel. De foto toont de stad in westelijke tot noordelijke richting.
Links vooraan staat het ruitvormige politiebureau aan de Stieltjesstraat, dat door Jeanne Dekkers is ontworpen en in 1998 werd geopend.
Achter het gebouw en de spoordijk liggen de Biezen, een oude woonwijk die beter bekend is als het Waterkwartier. Met her en der fabrieksterreintjes en met huizen van uiteenlopende ouderdom doet de structuur van de wijk wat rommelig aan, maar dat maakt de Biezen juist interessant om te verkennen! De rode daken in de verte zijn van de huizen in de omgeving van het Maasplein, gebouwd rond 1920. Of deze huizen nog lang blijven staan, is de vraag: er zijn plannen om het buurtje te vernieuwen. Achter de Biezen steekt de elektriciteitscentrale op industrieterrein Noordkanaalhaven hoog boven de horizon uit.
Naast het politiebureau op de voorgrond staat een groot appartementencomplex, dat in de jaren 1988-1991 werd gebouwd. Het staat deels op de plaats van de in 1981 afgebrande HBS. Achter de hoge flat bevinden zich het gemeentelijk waterleidingbedrijf en het stedelijk gymnasium.
Helemaal rechts ziet u het Kronenburgerpark met de gelijknamige toren uit circa 1425.

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: