Panorama

Panorama over het centrum van Nijmegen:

Panorama over het centrum van Nijmegen:

Deze panoramafoto is in maart 2002 genomen vanaf de achtste verdieping van de flat aan de Kronenburgersingel. De foto toont het centrum van de stad in noordelijke tot oostelijke richting.
Links vooraan staan enkele herenhuizen aan de Kronenburgersingel. Daarachter is nog een deel van een appartementencomplex zichtbaar, dat in 1988-1991 op de hoek met de Stieltjesstraat werd gebouwd. Daarnaast ligt het Kronenburgerpark, beroemd geworden mede dankzij Frank Boeijen. Het park werd rond 1880, na de sloop van de vestingwerken, in landschapsstijl aangelegd.
In de verte, aan de overkant van de rivier, ligt het dorp Lent, dat in sinds 1998 bij Nijmegen hoort en waaromheen in de komende twintig jaar ruim 11.000 woningen zullen worden gebouwd.
Verder naar rechts zijn aan de horizon de volgende bouwwerken te zien: de Sint-Stevenskerk, de Waalbrug, het stadhuis, de toren van de kerk aan de Molenstraat, het kantoorgebouw boven de MariŽnburgpassage, de zendmast achter het hoofdpostkantoor en de Maria Geboortekerk achter de gele hijskraan. De hijskraan staat op de hoek van de Tweede Walstraat en de Vlaamsegas, waar op dat moment een appartementencomplex met winkels werd gebouwd.
Rechts vooraan is het Kolpinghuis grotendeels zichtbaar. Het lage, donkere gebouw daarvůůr is in 2003 gesloopt.

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: