Bredestraat

Schoorsteen aan de Bredestraat:

Deze schoorsteen staat dichtbij de Wolfskuilseweg, maar hoort bij een pand aan de Bredestraat. De gemetselde schoorsteen heeft een vierkante voet en is ongeveer 10 meter hoog.
Op het weitje vr de schoorsteen stonden tot in de jaren 90 kassen. Het lijkt aannemelijk dat de schoorsteen bij deze kassen hoorde.

Reactie 1:

Martin Peters: Deze schoorsteen was in gebruik bij een wasserij. Later een metaalfabriekje en weer later een kolenhandelaar. In de jaren 90 is ernaast een hertenkampje verschenen. Aan dat stukje Bredestraat gelegen tussen de Rivierstraat en de Wolfskuilseweg stonden 5 schoorstenen (4 verwarmingspijpen i.v.m. kasbouw en 1 wasserij) Ik ben zelf 100 meter verderop geboren (in de oude brandweerkazerne aan de Bredestraat in 1952) nu kruispunt Bredestraat/Wolfkuilseweg.
Mijn familie van vaders zijde woonde vanaf eind 1800 aan de Bredestraat op verschillende adressen.

Groetjes Martin Peters, zoon van oud brandstoffenhandel Peters aan de Bredestraat

Reactie 2:

Theo Jansen, 08-01-09: De schoorsteen in het hertenkamp met commetaar van de de heer Peters klopt niet. De schoorsteen is door mijn vader W.P.Jansen Bredestraat 75 gebouwd voor verwarming kassen in de jaren 1950. Ik heb hem met mijn vader 2-de hands gekocht in Apeldoorn bij een wasserij. Ik heb al de stenen in een rood bad geverfd om hem er als nieuw uit te laten zien. 

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: